10.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, desembre 4, 2021

Bon planter de periodistes a la URV

Arnau Martínez rep el segon premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat. Foto: reusdigital.cat

Dues bones notícies aquesta setmana que impliquen estudiants de Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili. Dos alumnes que ara fan l’últim curs del grau en són els protagonistes. Dos joves del Baix Camp que l’any passat van compartir assignatura amb els seus professors, Francesc Domènech i jo mateix.

 

Felicitats a l’Arnau Martínez, que ha guanyat el segon premi de la segona edició del Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat. El reconeixement, dotat amb 900 euros, valora un recull d’entrevistes publicades en un blog, en el qual l’autor destaca la tria de personatges. Martínez col·labora en diversos mitjans de comunicació com LANOVA Ràdio i FET a TARRAGONA.

 

Felicitats al Joan Gomis, redactor de Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio, que participarà aquest dimecres, a ‘La Transmissió d’en Puyal’ (LaTdP) en el partit de Copa del Rei que enfrontarà el FC Barcelona i el Real Murcia. Gomis ha estat un dels guanyadors en una selecció d’estudiants de Periodisme convocada per incorporar joves a la transmissió, en un nou format de programa que adapta Joaquim Maria Puyal.

Joan Gomis, al mig, amb els companys de les transmissions esportives de ‘LANOVA en joc’. Foto: LANOVA Ràdio

Reconforta veure com evolucionen en positiu i amb reconeixements diversos alumnes amb qui has compartit aula i nombroses pràctiques al llarg de tot un curs. Bon planter de periodistes a la URV que aprenen l’ofici als carrers i les institucions de Tarragona, però també en contacte amb professionals en actiu.

 

Els nostres alumnes de Tercer d’enguany han escoltat aquesta setmana les experiències i valoracions de Coia Ballesté, delegada de Catalunya Ràdio al Camp de Tarragona, que els ha parlat de l’explosió de la casa d’Alcanar, de l’atemptat de Cambrils, de com es gestiona una redacció d’informatius o de com es prepara una transmissió del Barça per part de l’equip d’en Puyal. D’aquí quinze dies, els alumnes es trobaran amb una altra magnífica periodista d’aquestes comarques, Fàtima Llambrich, redactora de TV3, especialitzada en tribunals i successos i autora del llibre ‘Sense cadàver’.

 

En record i homenatge al Joan Marc, que havia estat un excel·lent alumne i que apuntava molt alt abans de la seva tràgica mort, la meva enhorabona als futurs periodistes i gràcies als professionals en actiu per compartir espais a la universitat de Tarragona.

Coia Ballesté explica als alumnes de Periodisme com es preparen els informatius de Catalunya Ràdio i LaTdp. Foto: Ricard Lahoz.
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here