21.9 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

El ‘Fet’ es presenta a alumnes de nivell C2 de català

Els alumnes de nivell C2 del CNL de Tarragona amb el director del ‘Fet a Tarragona’, Ricard Lahoz. Foto: CNLT

Una vintena d’alumnes adults, de procedències laborals i acadèmiques diverses i una trajectòria professional altament qualificada. Estudien el nivell C2 de català al Centre de Normalització Lingüística de Tarragona en una de les aules de l’edifici municipal de la plaça Imperial. Hi destinen sis hores setmanals, concentrades els divendres entre les 3 de la tarda i les 9 del vespre.

 

Aquest és l’auditori -alumnes de nivell superior- que escolta amb interès la presentació de la revista FET a TARRAGONA. Interès dels estudiants i moltes preguntes posteriors a la meva primera intervenció. Els explico d’entrada els orígens, les característiques i els objectius de la publicació, que ja suma quatre anys i mig de recorregut i que s’interessa especialment per temes culturals i socials de la ciutat. També els detallo com preparem cada revista i com hi intervé la figura del corrector lingüístic del FET, Ramon Vidal.

 

La qualitat i l’estil de la llengua és un element fonamental en la producció de la revista. La correcció lingüistica consisteix en supervisar tots els textos que arriben progressivament a la redacció del FET i, un cop maquetats, tornar a fer-ne una revisió integral, abans d’entrar a impremta.

L’ACTIVITAT FORMA PART DEL PROGRAMA DE LA REVISTA PER DONAR-SE A CONÈIXER A LA SOCIETAT

Els alumnes (mestres, infermeres, funcionaris, persones que preparen oposicions…) pregunten pel perfil dels lectors, per com es prepara una entrevista o reportatge, per l’àmbit geogràfic de la publicació, pels punts de venda, pel nombre de subscriptors o per la selecció dels temes que acabem publicant. El diàleg flueix amb naturalitat i discorre per detalls que remarquen l’interès dels alumnes. Reportatges i articles publicats a la revista els serviran de base per treballar a l’aula.

 

La xerrada al Centre de Normalització Lingüística forma part de les accions que, periòdicament, realitza el FET a TARRAGONA per donar a conèixer la publicació. Una revista i un portal web singulars en el panorama mediàtic de la ciutat i el país. Una aposta per la qualitat en els textos i la fotografia que ofereix valor afegit als subscriptors: visites guiades a monuments i exposicions, entrades a espectacles de teatre i música i actes de presentació de la revista, com el que tindrà lloc, precisament, aquest dimecres a les 19,30 h, al vestíbul del Teatre Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here