24.3 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

El ‘Fet’ posa en valor els vint anys de Tarraco Viva

Detall de la imatge de la coberta del número 29 del ‘Fet a Tarragona’, que sortirà al carrer la setmana vinent. Foto: David Oliete.

El número 29 del FET a TARRAGONA fa un reconeixement especial i explícit als vint anys de Tarraco Viva. La portada i el dossier de la revista -que sortirà al carrer la pròxima setmana- estan dedicats al festival de reconstrucció històrica i, sobretot, a les persones que el van crear i promoure i a les que el fan possible en l’actualitat a través d’un munt de propostes rigoroses, amenes i documentades.

 

El FET 29 el presentarem en públic dimecres 9 de maig a les 19,30 hores al vestíbul del Teatre Tarragona, només quatre dies abans de l’espectacle inaugural de Tarraco Viva a l’Amfiteatre.  El dossier de la revista l’integren quatre amplis reportatges signats per Eloi Tost, Anna Plaza, Sara Sans i Albert Ollés.

 

LA REVISTA ES PRESENTARÀ DIMECRES 9 A LES 19,30 H, AL VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA

A través d’aquestes pàgines coneixerem algunes de les persones de Tarragona que dediquen hores i dies a preparar la seva participació en un certamen que ha esdevingut referent europeu en el seu àmbit. També descobrirem la singularitat de la gastronomia i la fotografia al festival, les interioritats de com es prepara un muntatge de recreació històrica a les entranyes del Circ o la singularitat de la jornada dedicada als jocs romans que organitza el Camp d’Aprenentatge.

 

Al FET 29 també expliquem amb els testimonis de Magí Seritjol i Enric Seritjol els orígens d’un Tarraco Viva que va néixer amb l’excusa de la campanya per aconseguir fer-se un lloc a la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco. Tots els textos estan acompanyats de fotografies actuals i d’arxiu d’alta qualitat de David Oliete, Rafael López-Monné, Manel R. Granell i Xavi Jurio.

A L’ACTE INTERVINDRÀ EL CATEDRÀTIC D’ARQUEOLOGIA, JOAQUIN RUIZ DE ARBULO

A la presentació de la revista, el proper dimecres, tindrà un paper protagonista el catedràtic d’Arqueologia de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo, una altra de les persones clau per entendre l’evolució de Tarraco Viva al llarg de dues dècades. Ruiz de Arbulo és el guia de les visites als monuments de Tarraco que, periòdicament, organitzem amb els subscriptors del FET, i autor del llibre ‘Hereus de Tarraco’.

 

Apunteu a l’agenda: DIMECRES 9 DE MAIG A LES 19,30 HORES AL VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA. Accés lliure, ens agradarà molt comptar amb la vostra presència.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here