22.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

El Concurs de Castells i L’Arxiu, Distincions ‘FET’ 2018

Els guardonats amb les dues Distincions FET 2018, el director de la revista, el president del Port i el director de Repsol a Tarragona. Foto: Pixelmoreno

El director del Concurs de Castells de Tarragona, Xavier Gonzàlez, amb la directora castellera, Ester Roca,  i el director de l’Arxiu municipal de Tarragona, Jordi Piqué, guanyen les dues Distincions FET 2018 anunciades en el marc de la festa de celebració dels 5 anys de la revista. L’acte, en un to afable i un ambient musical i festiu, ha aplegat aquest dijous al vespre més de 200 persones al Tinglado 1 del Moll de Costa.

 

Les Distincions FET es lliuren per primera vegada i tenen com a objectiu posar en valor i premiar la tasca professional de persones de la ciutat. Es dona la circumstància que les dues distincions d’aquest any recauen en treballadors de l’Ajuntament de Tarragona que es dediquen als àmbits de la cultura, les festes, la història i la memòria local.

LA FESTA DEL ‘FET’ APLEGA MÉS DE 200 PERSONES I PREMIA LA FEINA DE XAVI GONZÀLEZ, ESTER ROCA I JORDI PIQUÉ

Xavi Gonzàlez i Ester Roca obtenen el reconeixement perquè el FET considera que “han liderat amb èxit des del 2012 l’organització de l’esdeveniment més gran, intens i complex que se celebra a la ciutat. Ells dos i el seu equip han fomentat una imatge positiva de Tarragona com a capital acollidora del territori i del conjunt de Catalunya, i l’han projectat a tot el món amb una manifestació de cultura popular plena de valors”.

 

 

En el cas de Jordi Piqué, el FET vol remarcar la difusió de la història recent de la ciutat i el país. A punt de commemorar el vuitantè aniversari del final de la guerra civil i l’inici d’un llarg període de repressió, la revista vol reconèixer la tasca del director del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal, que ha coordinat programacions d’activitats diverses i continuades des fa una dècada per “no oblidar aquella etapa fosca” i el seu impacte a Tarragona.

El Tinglado 1 del Port va ser l’escenari de la festa dels 5 anys del FET amb l’assistència de més de 200 persones. Foto: Pixelmoreno.

Els premiats van rebre els diplomes de mans de Josep Francesc Font, director del complex Repsol a Tarragona, i Josep Andreu, president del Port, enmig d’una càlida ovació dels assistents. González i Roca van agraïr el reconeixement per venir d’un mitjà de comunicació com el FET. El director del Concurs va afegir que desitja que “el proper aniversari de la revista es pugui celebrar sense presos polítics“.

El director de L’Arxiu, Jordi Piqué, va valorar el diploma com un exercici de “recuperació de la memòria històrica” i va constatar que cal “defensar la democràcia cada dia, sota els valors republicans de justícia social, igualtat i progrés“.

A l’acte van participar respresentants polítics de la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació. Foto: Pixelmoreno.

La festa la va presidir el conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, que va qualficar el FET com un “projecte sòlid des del primer dia” i va afegir que “no és premsa comarcal, simplement és premsa ben feta, premsa de capital“. A partir d’aquest argument, Bargalló va constatar que “Tarrragona necessita fer un exercici de capitalitat que es preocupi pel territori i exemples com el FET demostren que pot fer-ho”. Amb Santa Tecla i el Concurs -va dir el conseller- “Tarragona exerceix de capital del territori i d’un país obert al món”. Bargalló va acabar desitjant una bona Festa Major sense oblidar una referència a Carme Forcadell, tancada a la presó d’El Catllar.

EL CONSELLER BARGALLÓ DIU QUE “EL FET DEMOSTRA QUE TARRAGONA POT EXERCIR BÉ DE CAPITAL”

La regidora de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando, va remarcar que “el FET fa ciutat” i va elogiar “el periodisme a foc lent aporta una qualitat excepcional”. El diputat provincial, Quim Nin, va aprofitar el seu discurs per afirmar que “la democràcia necessita de mitjans lliures i veraços que no dubtin a fer un periodisme independent” i que “llegir cada número del FET sempre és un bon aliment per a l’ànima”. Josep Andreu, president del Port, va posar en valor el paper de la revista en un moment “on predomina la immediatesa” i la capitat del director, Ricard Lahoz, de “reinventar-se professional i crear un producte excel·lent”.

A l’acte es va presentar el número 31 del FET ‘Singularitats castelleres’. Foto: Pixelmoreno.
A l’acte també va intervenir la presidenta del Col·legi de Periodistes a Tarragona, Coia Ballesté, que va qualificar el FET com “un tresor periodístic, un patrimoni que cal conservar”.
La xaranga Tocabemolls actuant a l’interior del Tinglado 1. Foto: Pixelmoreno.
La festa va arrencar amb la música de la xaranga Tocabemolls. També hi van intervenir els comissaris de l’exposició sobre castells que està instal·lada al Tinglado, Carles Cortès i Xavier Brotons.

 

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here