Advertisement Advertisement
25.2 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 17, 2022

El ‘nou’ MNAT: una sorpresa molt positiva

Totes les fotos que acompanyen l’article corresponen a la visita d’aquest dissabte 1 de desembre d’un grup de 30 amics del ‘Fet’ al MNAT instal·lat al Tinglado 4 del Port i a algunes de les peces exposades. Autor: Ricard Lahoz.

Els comentaris eren gairebé unànims al final del recorregut: una sorpresa més que agradable, molt positiva. Els 30 amics i amigues del FET a TARRAGONA que han visitat aquest dissabte el ‘nou’ Museu Nacional Arqueològic instal·lat al Tinglado 4 del Port han sortit molt satisfets de l’experiència. Tant, que asseguren que la recomanaran a amics i familiars.

ELS SUBSCRIPTORS DEL ‘FET’ SURTEN MOLT SATISFETS DE L’EXPOSICIÓ DE SÍNTESI DE TARRACO

Tots, sense excepció, accedien per primera vegada a l’equipament cultural estrenat el passat mes de juny, just abans dels Jocs Mediterranis. Un espai que acull una exposició de síntesi, anomenada TARRACO/MNAT, que permet conèixer vuit segles de la història de la ciutat que va ser capital de la Hispania Citerior.

També tots, per unanimitat, han coincidit en apuntar la millora del discurs museístic i de la forma d’exposar les peces en comparació amb el vell edifici de la plaça del Rei, ara en període de reformes. Les explicacions de la Sara, guia de l’empresa Auriga Serveis Culturals, han ajudat a entendre molt millor la vàlua d’aquestes 200 peces exposades.

Tot i les limitacions d’espai del Tinglado 4, el MNAT aconsegueix oferir de forma atractiva una selecció representativa dels seus fons en arquitectura, escultura, pintura, ceràmica, joieria i mosaics. A més de les obres més conegudes, com la Medusa i la Nina d’ivori, el visitant trobarà moltes altres peces i referències constants als grans monuments de Tarraco: teatre, amfiteatre, pedrera del Mèdol, vil·la dels Munts, Centcelles…

L’exposició de síntesi “temporal” al Moll de Costa és fruit de la col·laboració entre el MNAT (departament de Cultura de la Generalitat) i el Port. La seva ubicació al Tinglado 4 la situa al costat del Museu del Port, el Tinglado 1 i el Centre d’Art al Tinglado 2.

La visita comentada d’aquest dissabte amb un grup de subscriptors forma part de les activitats culturals que programa periòdicament el FET a TARRAGONA. Amb aquesta visita hem commemorat el divuitè aniversari de la declaració de Tarraco com a Patrimoni Mundial.

 

AQUÍ TENIU UNA GALERIA AMB MÉS IMATGES DE LA VISITA DEL ‘FET’:

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here