28.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, agost 14, 2022

El ‘Fet’ 34 fa una mirada als últims 40 anys

Composició de dues imatges d’Anton Roca i David Oliete, preses amb 43 anys de diferència des de la carretera / autovia de Reus a l’alçada de La Floresta. Autor: David Oliete.

El vestíbul del Teatre Tarragona serà l’escenari de la presentació del número 34 de la revista FET a TARRAGONA. L’acte tindrà lloc dimarts 12 de març a les 19,30 hores i, com sempre, és obert al públic en general. Aquell dia es posarà a la venda la revista al mateix acte i a les llibreries de la ciutat.

 

En aquest número, el FET no vol deixar passar per alt una data simbòlica de forta càrrega política i social: el 3 d’abril de 1979 van tenir lloc les primeres eleccions municipals democràtiques i, per tant, els ciutadans van tenir l’oportunitat d’escollir els seus representants als ajuntaments per primer cop des de la República.

COMMEMOREM EL 40È ANIVERSARI DE LES PRIMERES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES

Som a punt, doncs, de complir el quarantè aniversari d’aquesta fita i al FET aprofitem la data per  preguntar-nos pel nivell de progrés i transformació que ha viscut Tarragona al llarg d’aquestes quatre dècades de consistoris democràtics. “Hem canviat prou?” n’és el principal interrogant.

 

Per fer aquesta anàlisi hem triat quatre àmbits que considerem rellevants: la relació del centre de la ciutat amb la perifèria; la transformació a mitges del front marítim; l’eclosió del patrimoni lligada a la recuperació de la Part Alta; i l’evolució de l’oferta i els equipaments culturals. En parlem amb diversos professionals i experts de cada àmbit.

LA REVISTA ES PRESENTA EN PÚBLIC DIMARTS 12 A LES 19,30H. AL VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA

Més enllà del dossier sobre els últims 40 anys, al FET 34 seguim fidels a la nostra idea de posar en valor les persones. Així, a la propera revista descobrireu, entre d’altres qüestions, la trajectòria professional de Manola Brunet, una experta mundial en canvi climàtic que ara viu entre Tarragona i Ginebra; la voluntat de Mariona Fernàndez d’unir el cant coral i la inclusió social des del Palau de la Música i des de l’Índia; la vitalitat de Bito Fuster involucrada en un projecte educatiu vinculat al Gimnàstic; i l’empenta de mestres i directores de llars d’infants impulsant projectes innovadors.

 

Us convidem a l’acte de presentació de dimarts 12 al vestíbul del Teatre Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here