7.7 C
Província de Tarragona
Divendres, desembre 3, 2021

L’obra més desconeguda del fotoperiodista Robert Capa

Un grup de 30 amics del ‘Fet a Tarragona’ van participar aquest dissabte en la visita comentada a l’exposició ‘Robert Capa en color’. Foto: Ricard Lahoz.

Un període curt, però molt intens. Tretze anys que van del 1941 al 1954, quan li arriba la mort prematura. Una etapa professional de la fotografia d’un dels grans del segle XX fins ara molt desconeguda i que ara descobrim en una magnífica exposició. El protagonista n’és Robert Capa i l’escenari, el CaixaForum Tarragona.

Una trentena de subscriptors del ‘Fet’ participen en una visita comentada a l’exposició de Capa al CaixaForum

Una trentena de subscriptors del FET a TARRAGONA han participat aquest dissabte en una visita comentada a la mostra ‘Robert Capa en color’. Una altra activitat cultural que organitza la revista per als seus lectors. La visita ha permès conèixer una part de l’obra de Capa, que aquí tenim molt amagada per les seves imatges de la guerra civil espanyola en blanc i negre.

La mostra està dividida en diferents espais. Foto: Ricard Lahoz

L’exposició és un viatge al món dels anys 40 i 50 a través del fotoperiodista hongarès. Hi trobem la vida quotidiana de Moscou i el món rural soviètic del 1947; el conflicte àrabo-israelià i els assestaments de colons el 1948; la seva Hongria natal el mateix any; o la guerra d’Indoxina (on mor) el 1954.

Públic elegant en un hipòdrom, en una altra imatge captada per Capa. Foto: Ricard Lahoz.

Però en l’autor i en les publicacions de l’època hi ha ganes de superar el terror de la 2ª Guerra Mundial i s’enceta una etapa plena d’il·lusió i esperança que es transmeten a les fotos de Capa realitzades a les estacions d’esquí dels Alps, però també als Estats Units, Roma, París, Noruega o Biarritz, i retratant famosos com Pablo Picasso i rodatges de pel·lícules amb els actors més famosos del moment.

Moments d’oci a estacions d’esquí retratats per Capa. Foto: Ricard Lahoz.

Així de sorprenent és aquesta part de l’obra de Capa, que comença el 1938 a experimentar amb el color i que l’acabarà combinant amb entusiasme amb el blanc i negre a la seva etapa final. L’exposició del CaixaForum estarà oberta fins al 21 de juliol i arriba amb diverses activitats complementàries.

Més informació a www.CaixaForum.es/tarragona

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here