17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

Xavi Zaragoza i la Tarragona que m’agrada

Xavi Zaragoza, a la representació de Dames i Vells de 2017. Foto: Ricard Lahoz.

Sempre amb un somriure. Sempre optimista. Sempre actiu. Sempre predisposat. El recordo produïnt un programa setmanal de ràdio dedicat a la tasca del Casal l’Amic, però també repartint preservatius als bars de la plaça de la Font i les discoteques de la Part Baixa en el marc de la campanya Nits Q, pionera a Europa.

 

Des de molt jove, plena consciència social. Al costat dels nens i adolescents amb dificultats econòmiques i d’entorn familiar, però també destinant unes hores d’oci nocturn a informar els joves de la importància de no abusar de l’alcohol i les drogues i de tenir sexe segur.

El periodista, mort als 34 anys, era molt polivalent i s’havia implicat en tasques socials i culturals de Tarragona

Aquestes dues activitats de fa molts anys simbolitzem molt bé la personalitat de Xavi Zaragoza, un periodista que ha desenvolupat una tasca professional molt polivalent a Tarragona: en mitjans de comunicació tradicionals, en entitats del tercer sector, en espais culturals com la Sala Trono i en el gabinet de premsa d’Esquerra Republicana de Catalunya.

 

Però el Xavi era molt més que un periodista. Les seves inquietuds no lligaven gaire amb la manera més clàssica d’exercir l’ofici. I probablement per aquesta raó s’havia format en el món del lleure i realitzava tasques relacionades amb la figuració per al món de la publicitat i el cinema. I no deixava mai d’estudiar: per exemple, el nivell D de català a les aules del Centre de Normalització Lingüística.

La primera ‘dama’ per l’esquerra en la representació de 2018. Foto: Ricard Lahoz.

Sempre divertit i amb el punt d’ironia i sarcasme necessari per emfotre’s del que calgui, el Xavi era una de les peces clau de Dames i Vells, i els darrers anys havia esdevingut una de les ‘dames’ de la representació del ball parlat de Santa Tecla. L’any passat, ella encén la metxa que crema la foto del Rei, que després el grup parlamentari de Ciutadans va portar al Congrés. I el 2017 treu una bandera a favor de la República catalana. Tot plegat, enmig dels diàlegs delirants del ball festiu.

 

Membre col·legiat, el Xavi era un dels habituals a les últimes festes de les Petxines que organitza la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Per aquesta implicació en l’àmbit professional, pel seu activisme social i per les ganes de donar empenta a la ciutat en l’àmbit cultural i festiu, el torrenc Xavi Zaragoza representa molt bé (em costa usar el verb en passat) la Tarragona que més m’agrada.

En una festa de les Petxines, rient i conversant., al jardí del Metropol.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here