19.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 10, 2024

40 anys de recuperació de la Festa, al ‘Fet’

L’aligueta, un dels elements del Seguici Petit que surt cada 19 de setembre. Foto: David Oliete.

Ara fa 40 anys que Tarragona va començar a recuperar les festes de Santa Tecla. Després de la llarga dictadura, l’interès i el compromís d’una part important de la societat van fer renéixer el sentiment de pertinença i el prestigi de la festa major tarragonina per antonomàsia. Un procés de quatre dècades buscant i trobant una identitat perduda que reconstruïm des del FET amb una dotzena dels seus protagonistes i amb un recull fotogràfic d’arxiu que us provocarà més d’un somriure.

 

Des del primer ajuntament democràtic, amb el regidor Sergi Xirinacs i el gestor cultural Alfred Fort, fins avui: revivim els moments clau que expliquen la Santa Tecla actual. Aquest és un dels reportatges -produït per Jan Magarolas– que formen part del Dossier de més de vint pàgines que el FET 37 dedica als 40 anys de recuperació democràtica de la Festa (1979-2019).

La revista analitza com s’ha arribat fins aquí i quin és el relleu generacional a Santa Tecla

També hi trobareu la història de la família Salvadó Val, encapçalada per Joan Salvadó, Janó, de 91 anys, que viu estretament vinculada a Santa Tecla. Tretze dels seus membres hi participen enguany amb diferents entitats i grups. David Oliete els ha fet una foto deliciosa de grup a la plaça de Sant Joan.

 

I completem el dossier amb l’anàlisi del moment actual i les perspectives de futur en un article que signa Toni Cabanillas. El Seguici Petit, que va néixer el 1998, ha anat creixent al llarg dels últims 20 anys i demostra la vitalitat de la Festa. Alguns responsables dels elements que hi surten expliquen com treballen amb la canalla i com veuen el relleu generacional.

Dimecres 4 de setembre a les 19,30h presentem el ‘Fet’ 37 al Tinglado 1 del Port amb una festa per a tothom

Globalment, podem afirmar que la d’aquests últims quaranta anys ha estat una història d’èxit. Si amb alguna cosa s’identifiquen els tarragonins és amb Santa Tecla. I per aquesta raó, el FET vol commemorar aquestes quatre dècades d’implicació ciutadana a la Festa coincidint amb el número de la revista que celebra el seu sisè aniversari.

 

Els ‘teclers’ seran protagonistes destacats de la festa que celebrarem el proper dimecres 4 de setembre a les 19:30h al Tinglado 1 del Port. Un acte distès, obert a tothom, on també farem el lliurament de les dues DISTINCIONS ‘FET’ 2019 a col·lectius que destaquen en els àmbits cultural i social i projecten el nom de Tarragona a tot el país.

 

Us hi esperem!!!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here