23.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

El ‘Fet’ guanya un premi concedit per les dones periodistes

Autor: David Oliete.

El FET a TARRAGONA guanya el premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2019 per “un periodisme de proximitat que visibilitza a les dones”. El guardó és una iniciativa de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i es lliurarà aquest divendres 15 de novembre en el marc d’un acte a l’auditori del CaixaForum de Barcelona.

El guardó per bones pràctiques en comunicació no sexista es lliura al número 33 de la revista

L’entitat concedeix aquest premi al FET per la publicació del número 33, En mans de dones, un monogràfic que explica una cinquantena d’històries de dones tarragonines, de diferents generacions i perfils personals i professionals. Les periodistes associades també posen en valor que la revista fa un esforç permanent des de les seves pàgines per treballar amb la perspectiva de gènere.

El número premiat, publicat el gener passat, és l’únic monogràfic en els sis anys del FET.  Les protagonistes són molt diverses: sis dones que treballen en ambients molt masculinitzats. Una dotzena de dones que treballen en ambients molt feminitzats que es dediquen a cuidar-nos, des que naixem fins que morim. O deu dones que lideren equipaments culturals a Tarragona.

Quatre dones que fan recerca a la universitat i altres quatre companyes que hi han arribat a estudiar en circumstàncies molt adverses per raons socials, econòmiques i de raça. Dones interessades acadèmicament per les desigualtats i la violència de gènere i dones que practiquen esport tradicional d’homes. Tres dones grans que van patir els efectes de la guerra i quatre dones joves que lluiten per la plena emancipació.

Una desena de premis amb visió de gènere es lliuren aquest divendres 15 de novembre al CaixaForum Barcelona

També en són protagonistes la il·lustradora Anduluplandu, la fotògrafa Alba Rodríguez, i la secretària general i responsable d’Igualtat de la URV, Laura Roman, que en l’entrevista al FET afirma: “El moviment feminista és imparable”.

 

A la festa d’aquest divendres, on es lliuraran una desena de guardons, entre els quals hi ha un a la trajectòria professional i un altre que és un ‘Toc d’atenció’. Aquests premis tenen l’objectiu de promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els i les professionals que amb la seva tasca diària ajuden a construir una comunicació sense biaixos sexistes.

 

Els guardons de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya s’atorguen des de fa 26 anys. Al mateix acte es lliurarà el Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, que arriba a la cinquena edició. El premi es va crear en memòria de la periodista Margarita Rivière Martí (Barcelona, 1944-2015) i compta amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here