28.5 C
Província de Tarragona
Diumenge, juliol 14, 2024

Danae Boronat, experiència de futbol i televisió

Danae Boronat, en una imatge recent al Balcó del Mediterrani. Foto: David Oliete.

Amb només 34 anys, Danae Boronat ha aconseguit fer-se un lloc destacat en el periodisme esportiu. La tarragonina ha estat la primera dona que ha narrat un partit de futbol de la Lliga masculina de Primera Divisió, un pas rellevant en la normalització de la presència femenina a l’esport i als mitjans de comunicació. Aquesta temporada treballa a l’equip de Movistar La Liga, però ella no s’atura aquí: vol aprendre més, innovar i rebel·lar-se contra l’estereotip de cara guapa en pantalla.

 

Danae Boronat, protagonista del número 36 del FET a TARRAGONA  a través d’una àmplia entrevista, torna a la seva ciutat per obrir el cicle ‘Experiència de Periodista’ que organitza el Col·legi de Periodistes de Catalunya amb el suport de Repsol. La seva xerrada tindrà lloc aquest pròxim dilluns 24 de febrer a les 19h a l’Antiga Audiència, en un acte obert a tothom.

La tarragonina obrirà dilluns 24 el cicle de xerrades ‘Experiència de Periodista’

La tarragonina potser recordarà el seu pas per les aules de Periodisme de la URV al vell Seminari, i els primers contactes amb els mitjans de comunicació locals: aquelles transmissions en precari dels partits del Nàstic a Ràdio Sant Pere i Sant Pau amb Quim Pons i Nacho Carrizo, i les col·laboracions amb Enric Pujol a Ràdio Nacional d’Espanya cobrint alguns entrenaments i rodes de premsa al Nou Estadi.

 

Després vindrà l’ascens a Primera del Nàstic (2006), que li obrirà les portes de la informació diària a Onda Cero Tarragona i aportacions en altres mitjans de premsa. “Aquí vaig aprendre a fer-ho tot en ràdio, seguint el futbol, però també la política, la cultura, els problemes de la ciutat…, perquè vaig conèixer molta gent i em va obrir al món”, afirmava la Danae en l’entrevista al FET.

Presentació del cicle a càrrec de Coia Ballesté, presidenta de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Pewriodistes de Catalunya, i Josep Bertran, cap de relacions externes de Repsol. Foto: David Oliete.

Boronat serà la primera protagonista del cicle que tindrà lloc durant quatre dilluns consecutius. El 2 de març intervindrà Anna Surinyach, fotoperiodista especialitzada en temes de migració. El 9 de març participarà Txell Feixas, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a l’Orient Mitjà des de Beirut. I tancarà el cicle el 16 de març David Jiménez, autor del llibre ‘El director’, on explica el seu pas pels despatxos de direcció del diari ‘El Mundo’.

Per Tarragona també passarà la corresponsal de TV3 a l’Orient Mitjà, Txell Feixas

Aquest cicle es desenvolupa ininininterrompudament des de l’any 2009, i ha comptat amb la participació, entre d’altres,  de Xavier Graset, Josep Capella, Josep Cuní, Rosa M. Calaf, Ramon Besa, Fàtima Llambrich, Antoni Bassas, Mònica Terribas, Jordi Basté, Cristina Puig, Victor Amela, Esther Vera, Laura Rosel i Ricard Torquemada.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here