22 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 29, 2024

Així són les sessions de retrats que fa Pep Escoda

Neus Pàmies, subscriptora del FET, aten les indicacions de Pep Escoda. Foto: Ricard Lahoz.

Obres la porta i de seguida et deixes anar amb la música elegant del pianista de jazz Michael Kanan. Al primer pis ja fa una estona que conversen animadament el retratista i la retratada. Parlen del viatge recent del fotògraf a París i dels inconvenients i avantatges de viure a la Part Alta. Són els minuts previs a la sessió, que serveixen a Pep Escoda per “crear el clima” més adient.

Assistim a la trobada del fotògraf amb la subscriptora del ‘Fet’, Neus Pàmies

Avui, la model és la subscriptora del FET, Neus Pàmies, guanyadora del sorteig realitzat fa un parell de setmanes per celebrar els 30 anys de trajectòria professional d’Escoda amb un retrat en blanc i negre. La Neus ha portat per triar tres peces de roba (negra, grisa i vermella) i algun penjoll, per indicació del fotògraf: “A la sessió s’ha de venir amb roba llisa, sense ratlles ni quadres”.

Escoda buscar sempre “crear un clima” amb la persona retratada

Escollida la samarreta negra i la jaqueta, el Pep fa les primeres proves de llum amb la Neus asseguda. “Tanca els ulls, relaxa’t, escolta la música, tu ets l’artista…”, li va dient mentre la càmera no deixa de disparar. Són minuts intensos. “Obre la boca per destensionar el rostre…”, “ara no parpadegis…”, li va indicant.

L’estudi de Pep Escoda on fa els retrats. Foto: Ricard Lahoz.

Al cap d’un quart d’hora, la fa posar dreta davant dels focus: “T’has de sentir còmoda, trepitjant bé amb els peus”. Tot seguit, proven amb un dels penjolls “atrevits” i sense jaqueta. La fa variar de posició amb comentaris constants. “Ostres, és una passada!”, exclama la Neus rient, tot just abans d’acabar.

 

Aquí s’acaba la primera part de la feina de Pep Escoda. L’endemà s’ho mirarà tot amb calma. No abans: “Vull posar una mica de distància entre la sessió i la visió de les fotos, no em vull deixar anar amb una sensació en calent”, explica. La imatge final la triarà amb una criteri definitiu: “Com la veig jo, no com es veu ella”.

Pep Escoda i Neus Pàmies, al final de la sessió. Foto: Ricard Lahoz.

El Pep (sense gorra, un fet insòlit) i la Neus s’acomiaden a la porta de l’estudi del fotògraf al carrer Comte després de passar una estona agradable, intensa i relaxant alhora. Escoda ofereix aquestes sessions individuals o en grup a qui ho desitgi per celebrar tres dècades de feina i per posar en valor aquesta tècnica del retrat en blanc i negre.

 

Si hi esteu interessats, contacteu amb ell: info@pepescoda.com

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here