Carregant ...

Un premi a Esteve Giralt que dignifica el periodisme

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Esteve Giralt, en un moment de descans en la cobertura informativa per RAC1 del gran incendi de la Ribera d’Ebre. L’acompanyen Coia Ballesté (Catalunya Ràdio) i Núria Solé (TV3). Foto: Facebook.

L’inici del 2020 ha estat molt dur a Tarragona en l’àmbit de la informació. L’explosió més gran i més greu de la història al polígon petroquímic (dimarts 14 de gener) i els efectes desvastadors del temporal ‘Gloria’ (una setmana després) han posat a prova la resistència, el rigor i les bones pràctiques dels periodistes del sud de Catalunya.

En aquest context, resulta reconfortant veure com els Premis Ràdio Associació, de gran prestigi a tot el país, reconeixen la feina del corresponsal de RAC 1, Esteve Giralt. El jurat li reconeix la dignificació de la figura del periodista que treballa a comarques i la demostració de professionalitat durant els dies del temporal i l’accident de la petroquímica, remarcant els valors de la immediatesa, el rigor i la dedicació propis de la ràdio.

El corresponsal de RAC1 a Tarragona rep un dels premis Ràdio Associació

L’Esteve ha estat guardonat amb el Premi a l’Excel·lència, la paraula que probablement millor explica la seva vocació periodística: la d’obtenir i oferir la millor informació, la més documentada i contrastada, la més honesta i precisa. I tot gràcies a un entusiasme encomanadís i una passió per la feina que transmet en qualsevol dels reptes professionals que se li han posat al davant, siguin la política, els successos, el futbol, els castells o la vida quotidiana de persones anònimes.

Esteve Giralt escoltant les explicacions de tècnics d’Ematsa a la xarxa de clavegueram de Tarragona, preparant un reportatge per al FET. Foto: David Oliete.

Que el corresponsal a les comarques de Tarragona de l’emissora líder de Catalunya vulgui col·laborar assíduament en un producte periodístic modest com el FET avala aquesta manera de fer d’Esteve Giralt de lliurar-se en cos i ànima a l’ofici del bon periodisme.  Els seus reportatges a la revista -sempre acompanyat de la càmera intuïtiva de David Oliete– i els seus articles d’anàlisi en profunditat de temes actuals en format digital en són el millor exemple. Una mostra? Aquesta, ben recent.

El jurat valora el rigor i la immediatesa en la cobertura de l’explosió i el temporal

Per als companys del FET -i per a mi, especialment, com a director- és un privilegi comptar ja habitualment amb la implicació i el compromís de l’Esteve. No cal preguntar-li mai si té disponibilitat, perquè per molta feina que hagi d’oferir als oients de RAC1, i sovint als lectors de La Vanguardia, sempre disposarà del temps necessari per afrontar un reportatge en profunditat per al FET.

Giralt fent entrevistes al CAP Jaume I per al FET. Foto: David Oliete.

El dia a dia d’un centre d’atenció primària, els últims focus de barraquisme, la xarxa de clavagueram o el centre penitenciari de Mas d’Enric són alguns dels últims escenaris dels seus treballs. El proper, per cert, es publicarà la setmana que ve al número 40 de la revista i es titula ‘Protegir millor els veïns de la química’. Una magnífica anàlisi després de l’explosió d’IQOXE de fa un mes i mig.

Giralt col·labora amb el ‘Fet’, on és a punt de publicar un reportatge sobre la relació veïns – química

L’entusiasme que projecta a les seves feines també l’han tastat diversos cursos d’estudiants de la URV, que han pogut veure i sentir a les aules del campus Catalunya com explica les seves nombroses experiències: en una crònica política d’un minut, narrant en directe un partit de futbol o explicant històries emocionants al programa d’Albert Om.

Giralt, sempre somrient i amb empenta, sap trasmetre com ningú a les noves generacions i als seus companys de feina la passió per l’ofici. Un ofici que mai no estarà en crisi si es busca l’excel·lència que ell practica cada dia.

Esteve Giralt, sempre pendent de qualsevol notícia. Foto: David Oliete.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *