Advertisement Advertisement
21.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 4, 2023

No havia estat mai a la Necròpolis

Totes les fotos del reportatge són de Ricard Lahoz.

Una cinquantena d’amics i amigues del FET a TARRAGONA, distribuïts en dos grups, han assistit aquest dimecres a la Necròpolis paleocristiana a una visita organitzada per la revista i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. La directora del museu, Mònica Borrell, ha estat l’encarregada de guiar les dues visites mantenint les mesures de seguretat i higiene establertes després de la pandèmia.

50 subscriptors del ‘Fet’ visiten la necròpolis paleocristiana, conjunt Patrimoni Mundial

La majoria d’assistents han reconegut que feia molts anys que no visitaven el recinte i alguns que era la primera vegada que hi accedien. No hi havien estat mai. La necròpolis es va reobrir al públic el 2013, després d’haver estat tancada durant vint anys. Forma part del conjunt arqueològic de Tarraco, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2.000, però és un dels més desconeguts pels tarragonins i turistes.

El jaciment es deu en bona part al paper que van tenir als anys vint del segle passat les figures de Joan Serra i Vilaró i el cardenal Vidal i Barraquer, “uns pioners de l’arqueologia”, en paraules de Mònica Borrell.

Primer al centre d’interpretació i despres a l’exterior del recinte, Borrell ha remarcat la importància de la necròpolis més extensa de la Mediterrània, de la seva ubicació als afores de Tarraco i en un nus de comunicacions, i del valor de les estàtues funeràries, les làpides i els sarcòfags que s’hi troben.

“No és un racó aïllat de Tarraco, en forma part i enllaça molt a prop amb el port romà, les termes i el teatre”, apuntava la directora del MNAT. A preguntes dels assistents, Borrell reconeixia que fan falta moltes inversions per recuperar l’essència de la Necròpolis i deia que la primera intervenció tindrà l’objectiu de reparar la coberta, mantenint la seva estructura.

Alguns subscriptors del FET han recordat  que, de petits, havien visitat l’edifici del museu, que continua tancat des dels anys noranta. Un altre indicador de les moltes coses que encara s’han d’abordar per fer lluïr el patrimoni de Tarragona. Els assistents han agraït la visita i han coincidit en que cal difondre més i millor el potencial de la ciutat.

Aquí teniu més fotos de les dues visites d’aquest dimecres:

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here