Advertisement
11.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 8, 2023

Ricard Lahoz rebrà el dia 21 el premi El Balcó

Ricard Lahoz, director del FET a TARRAGONA. Foto: Ari Lucena.

El director de FET a TARRAGONA, Ricard Lahoz, rebrà el dia 21 de setembre el premi El Balcó 2020, que atorga Òmnium Cultural del Tarragonès. L’acte, per primera vegada, tindrà lloc als jardins del Teatre Metropol. El jurat valora del guardonat “el rigor, la qualitat i la transversalitat” de la seva trajectòria professional.

Òmnium Cultural reconeix la trajectòria professional del director del ‘Fet a Tarragona’

El premi d’Òmnium va néixer el 1978 amb el nom del Tarragoní Fidel. El primer guardonat en va ser Josep Virgili i Sanromà, el iaio Virgili. Una dècada després es va transformar en el premi El Balcó i al llarg de tots aquests anys ha reconegut persones i col·lectius de Tarragona que han projectat el nom de la ciutat per la seva activitat professional.

L’any passat el premi el va rebre l’Agrupament Escolta Alverna, i el 2018 va ser la professora Mercè Sardà, impulsora de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona. El primer rector de la URV, Joan Martí i Castell, i el jesuïta Francesc Xammar han estat altres guardonats en les últimes edicions.

El jurat valora “el rigor, la qualitat i la transversalitat” del guardonat, que viu a la ciutat des de fa 26 anys

Aquest any el jurat premia la tasca d’un periodista que porta 26 anys a Tarragona amb càrrecs de responsabilitat i col·laboracions en diversos mitjans de comunicació. Des del 2013, és l’editor de la revista FET a TARRAGONA i, prèviament, va dirigir l’emissora municipal Tarragona Ràdio.

Actualment continua com a docent de Periodisme a la URV i col·labora en programes d’actualitat a Ràdio Ciutat de Tarragona. Ha estat analista al Diari de Tarragona i tertulià a Catalunya Ràdio. És autor dels llibres ‘La riuada de 1994’ (Port de Tarragona, 2014) i ‘Francesc Xammar: dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona’ (CESHGO, 2019), en aquest últim cas conjuntament amb Enric Garcia Jardí.

La concessió del premi coincideix amb el setè aniversari de la revista FET a TARRAGONA.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here