Al cap de sis mesos, hem tornat a presentar en un acte amb públic els continguts del FET a TARRAGONA. El confinament i les mesures de prevenció ens havien obligat a enregistrar un vídeo per explicar els números 41 i 42 de la revista, però les ganes d’aplegar una bona colla d’amics i amigues en un recinte exterior i segur ens ha portat a organitzar la presentació del número 43 al jardí de Casa Canals.
Una Santa Tecla diferent, els castells de fa mig segle i la declaració de Patrimoni Mundial, protagonistes de l’acte
Amb un aforament limitat a 65 cadires i inscripció prèvia, i amb la presa de temperatura i la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic a l’arribada al recinte, el FET presentava la revista i celebrava el seu setè aniversari aquest dimarts al vespre. El director de la publicació, Ricard Lahoz, va agrair especialment el suport dels subscriptors i anunciants per tirar endavant en “un moment complex” per la crisi derivada del coronavirus.
L’alcalde Pau Ricomà va tancar l’acte afirmant que productes com el FET ajuden a “millorar l’autoestima de Tarragona i reforçar les iniciatives culturals i socials” de la ciutadania, tal i com es va tornar a demostrar a Casa Canals.
I és que a l’escenari de la presentació del número 43 de la revista es va parlar del 700 aniversari de l’entrada del Braç de Santa Tecla que es commemora l’any vinent; del mig segle del Concurs de Castells de 1970 que va marcar època; dels vint anys de la declaració de Tarraco com a Patrimoni de la Humanitat, i de l’empenta d’un bon grapat de dones en els àmbits cultural i comercial de la ciutat.
Aquí en teniu més imatges de l’acte:

Salvador Fà va parlar dels preparatius per commemorar el 700 aniversari de l’entrada del Braç de Santa Tecla.

Òscar Palazón, escriptor, i Adrià Ramírez, il·lustrador, van explicar la nova secció del FET sobre la recreació literària i visual de la Festa Major tarragonina.

A l’escenari també van pujar 4 noies joves que pertanyen a diferents grups del Seguici. D’esquerra a dreta, Gisela Pous, Xènia Serra, Mariona Sementé i Mercè Sunyer.

Dones de l’àmbit cultural i amb iniciatives empresarials. D’esquerra a dreta: Susana Miranda, les germanes Montse i Núria Yago, Maria Roig, Emma Clarke, i Sefa Mohedano i Tecla Amigó.

A l’acte es va recordar el vintè aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial amb Mònica Borrell, Josep Maria Palet i Joaquin Ruiz de Arbulo.

D’esquerra a dreta: Ricard Lahoz; Mònica Borrell, directora del MNAT. Josep Maria Palet, director de l’ICAC i el professor Ruiz de Arbulo (URV).