19.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Sempre la ràdio: companyia i credibilitat

 

Amb gairebé un any de pandèmia a l’esquena i amb l’aïllament social que està comportant, la ràdio ha esdevingut -encara més- un element de companyia i de contacte amb el món exterior. Així que aquest 2021 hi ha ganes de celebrar especialment el Dia Mundial de la Ràdio, el 13 de febrer. Aprofitant la finestra que m’ofereix Ràdio Ciutat de Tarragona, aquesta setmana reuniré sis professionals del mitjà vinculats a l’actualitat, l’entreteniment, la política, el futbol, els castells, i també la part tècnica, sovint massa oblidada.

Així que compartirem micròfons amb dos referents de la informació a les emissores d’àmbit nacional: Esteve Giralt, de RAC 1, i Coia Ballesté, de Catalunya Ràdio. Dues veus que, per cert, al llarg de la seva trajectòria han fet incursions en programes i en narracions esportives i castelleres. Una altra veu tarragonina que apareixerà al programa també està vinculada a l’actualitat, però fa anys que viu fora del país: es tracta de Griselda Pastor, corresponsal de la SER a Brussel·les.

La ràdio celebra el 13 de febrer el seu dia a nivell mundial, el primer sota la pandèmia

En l’àmbit dels magazines, la cultura, l’entreteniment i els espectacles, celebrarem el Dia de la Ràdio amb Sílvia Petit, que suma més de 30 anys de trajectòria. En l’àmbit de les retransmissions en directe, recordarem les gestes del Nàstic i de les colles castelleres tarragonines amb Carles Cortés. I en l’apartat tècnic, no oblidem la feina clau dels professionals del so i les connexions exteriors amb el testimoni d’Albert Cots.

Tot plegat, vol ser un gest modest però sincer d’una emissora jove que utilitza internet i les xarxes socials per arribar a l’audiència. Una manera de posar en valor la feina de la gent d’aquí per oferir qualitat i innovació. Totes les entrevistes les podreu veure i escoltar al portal web de Ràdio Ciutat.

“En un context emocional complex, la ràdio acompanya, entreté i aporta rigor i proximitat”

A més, aquest Dia Mundial de la Ràdio em serveix de coartada per celebrar els 35 anys que fa que m’hi dedico de manera professional i gairebé de manera ininterrompoda. Just la meitat, al capdavant de Tarragona Ràdio on vaig viure jornades impossibles d’oblidar i esdeveniments històrics.

La crisi sanitària del coronavirus i els confinaments no han fet més que incrementar el potencial de la ràdio com a element de companyia i no només com a mitjà d’informació. En un context emocional complex, la ràdio acompanya, entreté, divulga i ofereix credibilitat i rigor.

Ara, Ràdio Ciutat de Tarragona. Abans, Tarragona Ràdio. I abans, Ràdio Barcelona, la SER i Ràdio Miramar….Sempre la ràdio. Diversitat, pluralisme, proximitat… El mitjà més creible. El mitjà que arriba a tothom. Així que celebrem-ho! El 13 de febrer i tot l’any.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here