14.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Cruset explica als subscriptors del ‘Fet’ l’impacte del Port

El president del Port, Josep Maria Cruset, ha guiat la visita d’aquest diumenge amb un grup de 25 amics del FET. Totes les fotos són de Ricard Lahoz.

La sortida l’havíem de fer el passat 25 d’octubre, però la segona onada del coronavirus va obligar a establir mesures molt restrictives i la vam haver de suspendre. Fins aquest diumenge, sis mesos després. Els subscriptors del FET que s’havien apuntat a l’activitat han pogut gaudir de les explicacions del president del Port, Josep Maria Cruset, tot passejant per les seves instal·lacions a bord del ‘Tarragona Blau’.

Un grup de 25 amics de la revista coneixen el Port a fons des del ‘Tarragona Blau’

Un grup de 25 amics de la revista han comprovat de primera mà la realitat i l’impacte econòmic del Port. En relació a la visita que va fer un altre grup de subscriptors a inicis d’octubre, la novetat més rellevant és l’avanç de les obres del Moll Balears, on ja és ben visible l’esplanada adjacent. Aquesta nova infraestructura augmentarà la capacitat per a rebre més creuers i més visitants en millors condicions.

Obres al Moll de Balears

Cruset ha explicat que el Balears pot estar operatiu aquest estiu i ha recordat que es tracta d’un moll que  podrà rebre diferents tipus de tràfics portuaris ara i en el futur. Actualment, però, la prioritat és destinar-lo a l’activitat creuerística. Des de la golondrina, es pot comprovar de molt a prop l’estat de les obres molt avançades.

Al fons del Moll Balears, el Far de la Banya.

Al llarg d’una hora de passeig, el president de l’APT ha explicat les característiques dels diferents molls i els projectes en marxa o en procés de redacció, com el del contradic dels Prats, a tocar de la platja de la Pineda, o tot el que afecta a la futura Zona d’Activitats Logístiques. També s’ha referit a la restauració de l’antiga seu, on s’hi traslladaran Port Control i Salvament Martím, entre d’altres serveis.

L’antiga seu del Port, a punt de tornar a estar operativa.

A la part final de la visita, els subscriptors del FET s’han interessat per diverses qüestions sobre la realitat econòmica del Port i a què es destinen els beneficis anuals de l’activitat portuària. Cruset ha contestat tots els interrogants i ha agraït les inquietuds plantejades. La sortida per aigües del Port forma part del programa de recuperació de les activitats culturals del FET després del parèntesi dels últims mesos.

Aquí en teniu més fotografies.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here