26.7 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 2, 2022

El ‘Fet’ estrena la ruta guiada pel patrimoni del Port

Al voltant de l’Escala Reial es concentren diversos elements patrimonials del Port. Foto: Ricard Lahoz.

La Ruta Patrimonial del Port de Tarragona és la gran novetat d’enguany en el marc de les rutes guiades que ofereix la pròpia Autoritat Portuària a la ciutadania. Aquest dimarts, des del FET hem estrenat aquesta activitat amb un grup de 25 amics i amigues de la revista i les explicacions de Coia Escoda, directora de l’Arxiu del Port, i Mercè Toldrà, directora del Museu del Port.

Coia Escoda i Mercè Toldrà fan de guies a 25 subscriptors de la revista

Des de l’Escala Reial, Escoda i Toldrà han explicat que la ruta la formen ara 24 elements patrimonials, des del Teatret del Serrallo fins al Far de la Banya passant pels tinglados i refugis, les grues, els edificis de l’Arxiu i l’antiga duana, el rellotge de sol i el d’estil neoclàssic o la seu administrativa del Port, que s’acaba de remodelar a fons i que tornarà a estar operativa ben aviat.

La ruta patrimonial del Port és una novetat d’aquest any. Foto: Ricard Lahoz.

La passejada, pensada fa sis mesos quan vam publicar a la revista el dossier ‘Un mar de cultura’, fa quatre aturades i s’acaba davant l’element més recent: la pedra d’escullera situada en la rotonda del Km 0 que porta fins al far. Tots els assistents han rebut un exemplar del llibre de la col·lecció ‘Petit Format’ que explica la història de cadascú dels elements.

L’antiga seu institucional del Port de Tarragona està a punt de reobrir-se. Foto: Ricard Lahoz.

Aquesta activitat amb els subscriptors del FET ha estat possible gràcies a la implicació del departament Port Ciutat. Precisament, aquesta àrea acaba de publicar un document recopilatori de totes les rutes guiades i visites teatralitzades que ha desenvolupat en els darrers anys i que donen a conèixer la història, el patrimoni i les instal·lacions portuàries.

El fulletó que reuneix tota la informació es pot trobar  a

https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/moll-costa#rutes-visites

Aquí teniu més imatges de l’activitat d’aquest dimarts al vespre:

Escultura ‘Nao’ que simulen les veles d’un vaixell. Foto: Ricard Lahoz.
Torre del rellotge de 1922, que acaba de ser restaurat. Foto: Ricard Lahoz.
La ruta s’acaba davant la pedra d’escullera, inaugurada recentment al Km 0. Foto: Ricard Lahoz.
L’horari de tarda ens ha deixat vistes com aquesta durant la ruta. Foto: Ricard Lahoz.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here