22 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 29, 2024

Us convidem a descobrir el Mas Miró

Mas Miró, a Mont-roig del Camp. Foto: cedida.

Aquest estiu us convidem des del FET a TARRAGONA a descobrir el Mas Miró, a Mont-roig del Camp. És un dels quatre centres que formen part de la ruta ‘El Paisatge dels Genis’ de la qual n’hem publicat un ampli reportatge al número 47 de la revista, en una aposta clara pel turisme de proximitat.

Mas Miró està ubicat en una finca de 10 hectàrees de conreus ecològics. És aquí on fa just 110 anys Joan Miró va decidir dedicar-se plenament a la pintura. I el vincle emocional i familiar l’hi va mantenir durant 65 anys amb estades de tres mesos cada estiu.

La masia de Mont-roig del Camp va acollir el pintor durant els estius de 65 anys

Al costat de l’antic corral, que fa les funcions de punt d’acollida, hi ha un marc de ferro amb les mides exactes del quadre original. Posem els peus on Miró va plantar el cavallet i contemplem el paisatge que va pintar mentre llegim el títol de l’obra —La masia—, l’any, la tècnica i el museu on es troba exposada.

Aquesta mateixa sensació la podem reproduir en altres quatre punts del municipi de Mont-roig del Camp: dos al poble, un a la platja i un altre a Sant Ramon, a 300 metres d’alçada.

Punt des d’on Joan Miró va pintar l’obra ‘La masia’. Foto: Ricard Lahoz.

“Quan vam arribar aquí el 2011, la casa i el taller estava tal qual el va deixar el pintor el 1976”, remarca Elena Juncosa, directora de la Fundació Mas Miró, creada fa vuit anys per donar a conèixer el paisatge emocional de l’home i l’artista.

Menjador, cuina, rebost, celler —s’hi projecta un audiovisual— dormitoris i sala d’estar amb mobles i mosaics als terres originals. Ambient auster i senzill en la vida d’un dels artistes més influents del segle xx. A l’exterior, vinyes, oliveres i garrofers.

El taller on l’artista treballava cada estiu. Foto: Ricard Lahoz.

A tocar del mas, la capella i el taller construït a finals dels anys quaranta. “Miró va demanar expressament que hi entrés molta llum perquè fos com treballar al camp”, apunta l’Elena mentre ens fa de guia i ens ensenya estris i elements d’inspiració de l’artista.

Sortegem una visita guiada a Mas Miró per a dues persones entre els subscriptors del ‘Fet’

Gràcies a la Fundació Mas Miró, que proposa una programació d’estiu 2021 plena d’activitats, convidem un subscriptor/a del FET i acompanyant a gaudir d’una visita guiada per tots els racons del Mas Miró. L’activitat tindrà lloc dissabte 17 de juliol a les 11 del matí.

Les persones interessades en aquesta activitat cultural han de participar en el sorteig de la invitació doble enviat un correu a l’adreça

subscripcions@fetatarragona.cat

abans de les 21h. de dilluns 12 de juliol. L’endemà farem públic el nom del guanyador/a del sorteig.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here