23.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 10, 2024

[FOTOGALERIA] Un passeig pel segle XVI amb Lluís Pons d’Icart

La ruta Pons d’Icart comença a l’entrada a l’Amfiteatre

Cinc trobades convocades entre els anys 1546 i 1578. Cinc reunions en ple segle XVI que prepara Lluís Pons d’Icart amb un grup d’amigues i amics lectors del FET a TARRAGONA. Aquest és el fil conductor de l’activitat cultural organitzada aquest dissabte, on hi han participat una trentena de persones.

Un grup de 30 subscriptors del ‘Fet’ participen en una nova ruta històrica

La ruta teatralitzada Pons d’Icart és una iniciativa de la Unitat de Comunicació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili que s’ha tirat endavant amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología. És una forma amena i pedagògica d’aprendre la trajectòria d’aquest jurista, epigrafista i arqueòleg de la nostra ciutat i del context històric que li va tocar viure.

el jurista, epigrafista i arqueòleg tarragoní va viure al segle xvi

La ruta comença a l’Amfiteatre i passa pel Circ romà, la plaça d’en Rovellat, el carrer Merceria, el Museu Bíblic i a l’entorn del Seminari, al carrer Sant Pau. Jaume Martell es posa a la pell de Pons d’Icart i fa participar els assistents convertint-los en personatges històrics. Les pedres, les inscripcions, els llibres prohibits i la influència del clergat són alguns dels temes que hi apareixen.

Al final del recorregut, el 1578, l’any de la mort de Pons d’Icart, aquest tanca l’activitat exclamant eufòric: “Tarragona ha guanyat molt!”. I amb aquest missatge ens quedem.

Aquí teniu més imatges de la ruta:

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here