15.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Dos treballs publicats al ‘Fet’, finalistes dels premis Mañé i Flaquer

Imatge del documental ‘Mediterranis’.

El documental ‘Mediterranis’, publicat al digital FET a TARRAGONA el passat 6 d’agost, i el reportatge ‘Redescobrir els terrats’, publicat al número 46 de la revista (març-abril de 2021), són finalistes dels premis de Periodisme Mañé i Flaquer. El primer treball s’ha presentat a la categoria ‘Periodisme Camp de Tarragona’, dedicat a peces sobre el territori i dotat amb 8.000 euros, i el segon s’ha presentat a la categoria ‘Comunicació Local’, dirigit pels professionals d’aquí i dotat amb 3.000 euros.

El jurat selecciona el documental ‘Mediterranis’ i el reportatge ‘redescobrir els terrats’

‘Mediterranis’ és obra de tres joves periodistes i comunicadors audiovisuals graduats a la URV: Rut Queralt, Jan Magarolas i Marc Colilla. L’audiovisual, realitzat entre Tarragona, Madrid i València, incorpora les veus de 10 persones per respondre els molts interrogants que va deixar la celebració dels Jocs Mediterranis l’any 2018. Un treball pioner en aquest àmbit informatiu.

‘Redescobrir els terrats’ és un reportatge que signen Ricard Lahoz (text) i David Oliete (fotos). Publicat un any després de l’esclat de la pandèmia, el març de 2021, vol subratllar la importància dels espais exteriors dels edificis en temps de confinament. Es va elaborar amb la col·laboració d’un bon grapat de subscriptors de la revista, que ens van deixar accedir als seus terrats.

els guanyadors es coneixeran aquest divendres a torredembarra

La gala per anunciar els guanyadors i fer el lliurament de premis Mañé i Flaquer tindrà lloc aquest divendres 26 de novembre al Pati del Castell de Torredembarra. Els guardons arriben a la 34a edició i són un referent a tot el país i a la professió. S’hi lliuren 4 premis: Periodisme Camp de Tarragona, Comunicació Local, Turisme i Fotoperiodisme.

Els guardons els organitza l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador.

s’havien presentat 154 treballs a les quatre categories

Un total de 154 treballs s’havien presentat a la convocatòria: 33 en la categoria Camp de Tarragona, 53 en la modalitat de Periodisme Turístic, 28 en la de Comunicació Local i 40 en la de Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Per a la redacció del FET suposa una gran satisfacció que el jurat hagi reconegut els dos treballs publicats al digital i a la revista entre els millors d’aquest any 2021. Referma la nostra d’idea d’apostar per un periodisme rigorós, reposat, reflexiu i de llarg recorregut.

el ‘fet’ rep amb alegria aquestes nominacions

Aquest és el segon any consecutiu amb dos treballs del FET que arriben a la final dels Mañé i Flaquer. L’any passat ja es va aconseguir aquesta fita. La nominació d’enguany coincideix amb la publicació de la revista número 50 i només 48 hores després de celebrar-ho en un acte al jardí del Teatre Metropol.

Portada del número 46 del FET a TARRAGONA. Foto: David Oliete.
Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here