Advertisement Advertisement
24.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 1, 2023

Presentem el llibre més tarragoní d’aquest Nadal

Coberta del llibre ‘Imagina la Tecla’, obra d’Àngel Sauret.

La primavera del 2020, tot i l’esclat de la pandèmia, l’Ajuntament de Tarragona i la revista FET a TARRAGONA impulsaven un projecte amb la voluntat d’esperonar noves creacions literàries al voltant de la Festa Major. S’apropava la commemoració del 700 aniversari de l’arribada del braç de Santa Tecla a la ciutat i volíem oferir als lectors un producte únic i singular.

l’acte tindrà lloc dimarts 21 a les 19h a l’antiga audiència

Amb aquest propòsit, es van encarregar 9 relats ficticis a diferents escriptors del Camp de Tarragona. Els textos que se’n deriven els hem anat publicant des de de setembre de 2020 fins a novembre de 2021 als diferents números del FET en format revista. Són uns contes que han anat acompanyats de les il·lustracions d’integrants de l’Associació d’Il·lustradores de Tarragona.

‘imagina la tecla’ és una iniciativa del ‘fet’ i l’ajuntament de tarragona

La iniciativa ha permès crear 9 parelles de creadors que han treballat per separat: primer els textos, i després les il·lustracions que n’enriqueixen la lectura. Les parelles i els títols de les obres són, per ordre de publicació:

Òscar Palazón i Adrià Ramírez: La ciutat sense plànol

Albert Ventura i Anna Roca: Solució de continuïtat

Montserrat Palau i Anna Domingo: Santa Tecla gloriosa! Toca Perón!

Noemí Bages i Ana Gómez: A toc de gralla

Magí Sunyer i Alba Méndez: Gatzara

Margarida Aritzeta i Núria Rubio: Santa Tecla i l’escultor enamorat

Maria Roig i Sílvia Iglesias: Les nits que van ser dies

Tecla Martorell i Clarisa Starling: Damassos, veles i enramades

Adrià Targa i Pepe Serra: El braç

Les 9 creacions són un recorregut literari i il·lustrat per Tarragona i la seva Festa Major al llarg de 700 anys, començant pel moment actual i acabant al segle XIV.

el llibre publica 9 relats i il·lustracions ambientats al llarg de set segles

Ara la iniciativa conjunta de l’Ajuntament i el FET culmina en l’edició d’un llibre que aplega la feina dels divuit creadors i que es titula: ‘Imagina la Tecla’. La publicació inclou també un ‘Pròleg marcià’ del periodista Enric Garcia Jardí amb una il·lustració d’Hugo Prades. La coberta és obra d’Àngel Sauret.

El llibre es presenta aquest dimarts 21 de desembre a les 19h a l’Antiga Audiència en un acte obert a tothom. Les subscriptores i subscriptors del FET que n’heu guanyat un exemplar podeu passar a recollir-lo coincidint amb la presentació. Així el podreu gaudir durant les festes nadalenques.

‘Imagina la Tecla’ el podeu trobar també al preu de 10€ a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Abacus.

 

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here