Advertisement Advertisement
15.6 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 2, 2023

La Tecla a través de la imaginació

‘Imaginar la Tecla’ és un recull de textos i il·lustracions de la història de la nostra patrona. Totes les imatges són de David Oliete.

Nou relats i nou il·lustracions que parlen de la nostra patrona, ara que compta set-cents anys entre nosaltres. L’Antiga Audiència va acollir aquest dimarts a la tarda la presentació del llibre ‘Imaginar la Tecla’, al capdavall, un recull d’obres de diferents autors i il·lustradors tarragonins que versen al voltant de la història de la patrona a la nostra ciutat. Un recorregut per les festes majors que va de l’actualitat al passat segle XIV al llarg de les obres publicades al ‘FET’ en paper des del setembre del 2020. Ha estat editat per l’Ajuntament de Tarragona coincidint amb l’inici de la celebració dels 700 anys.

El llibre és un recorregut per la festa major al llarg dels segles

A la presentació a l’Antiga Audiència, conduïda pel director del ‘FET’, Ricard Lahoz, hi van prendre part alguns dels dibuixants i escriptors dels relats i, a més, l’autor del ‘Pròleg marcià’ del llibre, el periodista Enric Garcia Jardí. En aquest petit escrit d’obertura, el periodista proposa al lector que s’endinsi en un univers paral·lel no gaire llunyà i viure el dia de Santa Tecla a través de la modernitat, però mai perdent l’esperit tecler. “Aquests textos, i les corresponents il·lustracions, amb mirades molt diverses, són la demostració que aquestes setmanes de setembre en què des de fa segles la ciutat desperta continuen sent una font rica d’inspiració“, escriu Garcia Jardí. El pròleg inclou una il·lustració d’Hugo Prades, mentre que la coberta del llibre és d’Àngel Sauret.

La il·lustradora Anna Roca i l’escriptor Albert Ventura.

Els nou il·lustradors dels relats són Adrià Ramírez, Anna Roca, Alba Domingo, Ana Gómez, Alba Méndez, Núria Rubio, Sílvia Iglesias, Clarisa Starling i Pepe Serra, mentre que els escriptors són Òscar Palazón, Albert Ventura, Montserrat Palau, Noemí Bagés, Magí Sunyer, Margarida Aritzeta, Maria Roig, Tecla Martorell i Adrià Targa.

El llibre ‘Imaginar la Tecla’ es pot aconseguir a la Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Abacus al preu de 10 euros i com va dir l’alcalde Pau Ricomà pot ser “un regal molt bonic i de gran qualitat” per aquestes festes.

Imatge de família amb els escriptors (esquerra) i els il·lustradors (dreta). Al centre, l’alcalde.
Diversos dels autors van passar per l’escenari, entre els quals, Maria Roig (escriptora) i Sílvia Iglesias (il·lustradora).
El periodista Enric Garcia Jardí ha escrit el pròleg del llibre.
La portada és una imatge d’Àngel Sauret.
L’edició del llibre té molta qualitat i ha anat a càrrec de Gràfiques Gibert.
Enric Garcia Jardí i Ricard Lahoz van comentar breument els 9 relats.
L’alcalde Pau Ricomà es va felicitar per la iniciativa en el marc del 700 aniversari de la Festa Major.
El conductor de la presentació i director del ‘FET’, Ricard Lahoz, va explicar que la idea va arrencar durant el primer confinament per la pandèmia.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here