23 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Periodisme turístic, familiar i de quilòmetre zero

L’Àlex, la petita Aina i la Laia, els protagonistes de ‘De ruta en família’, al Mont Saint-Michel (França). Fotografia: cedida.

‘De ruta en família’ és un blog de viatges dirigit a tots els públics que va néixer el 2018 -tot i que arrossegava un projecte anterior. El blog aposta per oferir un contingut elaborat a través de cròniques i fotografies de viatges internacionals i de propostes a fer amb els més petits de la família. I no en va, fa poc el web Madresfera el va escollir com el millor blog de viatges en família del 2020. Un fet molt a tenir en compte ja que s’escriu i es publicita en català i, a més, des de Tarragona.

‘De ruta en família’ és el millor blog de viatges familiars del 2020 segons ‘madresfera’

“L’excusa del blog era compartir els escrits i seguir treballant però sense esperar que em llegís ningú”, reconeix Laia Díaz, periodista i responsable del blog. Apassionada per veure món i fer fotografies, els diaris de viatge aviat van atraure l’interès del públic que buscava consells i idees per agafar un avió. Amb l’Àlex, la seva parella, i la petita Aina, la becària, la plataforma es va convertir en un quadern de viatge de tots tres. “L’aprenentatge del blog l’he tret a base de viatjar, de llegir guies i de literatura de viatges”, explica Díaz, autodidacta.

Laia Díaz a la llacuna de Jökulsárlon, a Islàndia, l’octubre passat. Fotografia: cedida.

La seva professió de periodista ha resultat cabdal pel bon desenvolupament del blog, perquè no només li ha servit per escriure bé: ‘De ruta en família’ no és un simple web on trobar quatre consells, sinó que també s’hi ofereixen cròniques de les visites, valoracions i experiències viscudes en primera persona. “Intentem transmetre les sensacions de cada lloc, oferir anàlisi; el nostre blog no està destinat a vendre ni a aconseguir visites”, rebla la periodista.

EL BLOG HA NASCUT A TARRAGONA DE LA MÀ DE LA PERIODISTA LAIA DÍAZ

El pas més important de la tasca de Díaz, explica, va ser passar de l’oci a la feina, passar d’escriure i viatjar per gust a fer-ho per guanyar-se la vida. Si bé a hores d’ara és una periodista freelance (treballa per compte propi) i té d’altres clients, Laia Díaz es pren el blog com una responsabilitat més. El context no hi ha ajudat gens (i menys en un blog de viatges internacionals com aquest), perquè la pandèmia ha fet saltar pels aires el turisme mundial i ha afectat de ple el sector.

‘De ruta en família’ aposta per un contingut de qualitat, personalitzat i amb caràcter. Fotografia: cedida.

“Vam haver de deixar pendents alguns temes i vam patir una caiguda de les visites”, explica ella, però no tot va ser negatiu. Aquesta situació sobrevinguda els va obligar a una reformulació dels continguts, a centrar-se més en les propostes de proximitat i a treballar amb oficines locals de turisme. Tot plegat, amb un objectiu: “Sense credibilitat ni honestedat no ens llegirà ningú, els blogs no som mitjans de comunicació habituals, sinó revistes de viatges”. Al cap i a la fi, tots intenten promocionar una destinació.

Díaz prefereix una comunitat de seguidors “petita però fidel”, que no pas una de gran i despreocupada

Potser per això, els textos estan escrits en català i en castellà, amb un públic majoritàriament d’aquí. A les xarxes socials, l’activitat és únicament en català. Díaz, sent responsable del millor blog de viatges internacionals en família, reivindica el contingut en català i tenir uns seguidors interessats al darrere: “És millor una comunitat petita però potent i fidel, que una que sigui massa gran i poc interessada”, rebla ella. Una fórmula que s’ha demostrat plenament encertada ara que hem canviat la nostra manera de descobrir el món.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here