8.1 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Manel Alías, ben aviat a Tarragona

Manel Alías en una de les cròniques recents des del Donbass per a TV3.

“Aquí la crònica més complicada de la meva vida. Imagineu-vos la vida de la gent que els pateix sovint. Combats ferotges ciutat per ciutat al Donbass. N’expliquem un, des de dins”. És una piulada de Manel Alías del passat diumenge 27 de febrer que enllaça amb una peça informativa de poc menys de 4 minuts que s’haurà d’analitzar a les facultats perquè és una gran lliçó de periodisme.

Alías ha esdevingut un símbol de professionalitat que dona sentit a la funció de servei públic de la televisió i la ràdio nacionals d’un país petit com Catalunya. Amb ell, la feina de Lluís Caelles i Roberto Figueroa a Kiev, i de Celia Cernadas en diferents punts d’Ucraïna per Catalunya Ràdio. En condicions extremadament complicades, han ofert un to calmat i un estil propi, lluny del sensacionalisme d’altres mitjans audiovisuals. Cròniques profundament humanes, on la gent n’és la protagonista.

Manel Alías, que havia estat set anys de corresponsal a Moscou i que ha tornat a Rússia i Ucraïna les últimes setmanes per cobrir el conflicte bèl·lic, és un dels convidats al cicle de xerrades ‘Experiència de Periodista’, que organitza la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb el suport de Repsol.

L’acte havia de tenir lloc dilluns 7 de març, però lògicament s’ha ajornat perquè el ponent estava treballant a la zona del conflicte. Tot i les moltes incertese, Alías ha acordat amb els organitzadors una nova data: dimecres 23 de març a les 19h a l’Antiga Audiència.

Serà una magnífica oportunitat perquè els estudiants de Periodisme, els professionals i el conjunt de la ciutadania coneguin de primera mà l’experiència d’informar des del front de guerra, i perquè el públic de Tarragona pugui reconèixer el seu talent i professionalitat amb un llarg aplaudiment.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here