14.8 C
Província de Tarragona
Dijous, febrer 22, 2024

Baixar al refugi més ben conservat de Tarragona

Entrada al refugi antiaeri des de les instal·lacions del Museu Bíblic. Totes les fotos són de Ricard Lahoz.

Baixar a un refugi antiaeri de Tarragona en plena guerra a Ucraïna té un significat especial. Emotiu, colpidor. Aquest dissabte, un grup de subscriptors del FET han pogut accedir a diverses galeries sota terra que es van començar a utilitzar el 28 de desembre de 1937, en plena guerra civil espanyola.

ANDREU MUÑOZ GUIA UNA VISITA PER L’ESPAI TARRACRÒPOLIS, AL MUSEU BÍBLIC

El refugi, a cinc metres de profunditat, “podia acollir fins a 700 persones i tenia fins a cinc punts d’accés”, explica l’arqueòleg Andreu Muñoz. “És el millor conservat de Tarragona”, afegeix el director del Museu Bíblic a la recta final d’una visita guiada per les instal·lacions de Tarracròpolis, espai d’interpretació inaugurat fa poc més d’un any.

Al llarg de la visita, Muñoz reitera en diverses ocasions l’excepcionalitat de trobar estructures romanes i medievals superposades al recinte que envolta la Casa dels Concilis (seu del Museu Bíblic) i que acabarà sent utilitzat com a refugi fa només 80 anys. Tota la informació ha estat possible gràcies a diverses intervencions arqueològiques de l’ICAC i l’Arquebisbat.

Els assistents a l’activitat han seguit amb interès les explicacions d’aquest “viatge fascinant” per més de 2.000 anys d’història. Des d’època romana fins als nostres dies. Maquetes, murs, reproduccions, làpides, inscripcions… Un munt d’elements arqueològics que s’han anat descobrint i que s’han pogut museïtzar els darrers temps.

Cap altre edifici de Tarragona pot explicar tants segles d’història. L’activitat cultural organitzada pel FET i el Museu Bíblic  ha generat un gran interès entre els subscriptors, de tal manera que treballem per organitzar una nova visita guiada amb Andreu Muñoz per a més endavant.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here