18 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 13, 2024

Visita a una casa que vol ser un centre d’interpretació

Francesc Gassó, a la plaça dels Carros, ha fet la introducció a la visita a Casa Fontanals. Totes les fotos són de Ricard Lahoz.

Visita guiada a una casa de la Part Baixa de Tarragona que aspira a ser un centre d’interpretació del segle XIX i del sector del vi. Un grup de 25 amigues i amics del FET han pogut veure aquest dissabte com és per dins la Casa Fontanals, una descoberta que la revista us va explicar en primícia fa poc més d’un any.

els amics del ‘fet’ coneixen per dins casa fontanals

Francesc Gassó, propietari de l’immoble a tocar de la plaça dels Carros, ha fet de guia per la part soterrània de l’edifici on s’hi conserven tres cups de grans dimensions. Gassó, professor de l’institut Martí i Franquès, és autor del llibre ‘Els Fontanals-Vidal. Una família influent al barri del Port de Tarragona (1825-1960)’, editat pel Port de Tarragona.

A la plata baixa de Casa Fontanals.

Aquesta família va aixecar fa 200 anys una immensa casa pairal que abastava tres carrers: Rebolledo, Lleó i Reial. Disposa d’una planta noble i de la planta baixa i els soterranis que servien de magatzem de vi i cereals per comercialitzar amb Amèrica.

Al soterrani, abans d’entrar als tres cups que emmagatzemaven vi.

Gassó també ha explicat als subscriptors del FET que ha mantingut reunions amb l’Ajuntament amb la voluntat de convertir almenys una part de l’immoble en un centre que expliqui la creació del barri de la Marina i la importància de la comercialització del vi a través del Port.

A més llibre, Francesc Gassó també ofereix aquesta pàgina web amb molta informació de Casa Fontanals i la nissaga familiar.

Al carrer de Rebolledo, davant l’antic bar ‘El Maño’.
Gassó conserva molta documentació sobre la família i l’evolució de Tarragona els últims 200 anys.
Testimonis d’un passat.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here