16.3 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 15, 2024

Un regal en forma de contes tarragonins i mariners

Els sis contes publicats fins ara d ela col·lecció ‘Petit Museu’. Foto: Museu del Port de Tarragona.

Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona, és el títol del sisè i fins ara últim conte de la col·lecció Petit Museu, que promou el Museu del Port de Tarragona. El text va a càrrec d’Imma Pujol, bibliotecària i narradora, i les il·lustracions són d’Antonio Latre.

LA COL·LECCIÓ ‘PETIT MUSEU’ SUMA 6 LLIBRES IL·LUSTRATS

Aquest conte està dedicat a la subhasta i comercialització del peix, amb la seva venda al mercat. L’objectiu és continuar apropant als més petits i a les seves famílies el món del mar: als llibres s’han vist les tipologies de pesca, oficis relacionats com les remendadores, o la gastronomia marinera.

EL CONTES APROPEN EL MÓN DEL MAR ALS MÉS PETITS

El projecte ‘El Serrallo un lloc de conte. La memòria dels pescadors’, es va iniciar l’any 2011 amb la intenció de recuperar el patrimoni immaterial recollint el testimoni de persones vinculades al barri mariner tarragoní.

ELS EDITA EL MUSEU DEL PORT DE TARRAGONA

Aquest testimoni oral que només viu en el record dels pescadors més grans es recull en aquests contes adreçats a infants a partir de 5 anys i que es publiquen cada un o dos anys amb la participació del Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona. Els adults poden acompanyar la lectura dels nens i explicar les paraules tècniques que apareixen al glossari.

Obsequi per als amics del FET 

Coincidint amb la publicació del sisè conte i per celebrar els 22 anys del Museu del Port de Tarragona, tenim un obsequi molt especial per als subscriptors del FET: sortegem 6 exemplars de la col·lecció.

Les persones interessades heu d’enviar un correu a l’adreça

subscripcions@fetatarragona.cat

abans de les 21h de dimarts 10 de maig. Els afortunats amb el sorteig podran recollir els seus llibres de regal el proper divendres 13 de maig a les 18,30h al Museu del Port de Tarragona.

Aquest són els altres cinc contes de la col·lecció Petit Museu:

En Pere, el vermell, es fa a la mar. Com manar una barca al Serrallo (2012)

Ramon, el Ranxero, de pescador a cuiner. La cuina de barca al Serrallo (2013)

En Joan, el Seitonet, pescador de nit. Anar a la llum al Serrallo (2014)

Dolores, la Remendadora, remalla xarxes vora mar. El treball de la dona al Serrallo (2016)

Josep, el llucet, pescador de palangre. Una de les arts menors del Serrallo (2018)

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here