Advertisement Advertisement Advertisement
17 C
Província de Tarragona
Dimecres, març 22, 2023

Defensar el bon periodisme en temps de precarietat

Acte de presentació del premi de Periodisme Mañé i Flaquer. Al mig, Esteve Giralt, president del Col·legi de Periodistes. Foto: cedida.

Amb la voluntat de seguir defensant el periodisme de qualitat en un context de dificultats diverses, es convoca la 35a edició del Premi Mañé i Flaquer. Un dels millors dotats del país, amb un total de 20.000 euros repartits en quatre categories. “Cal posar en valor l’ofici del bon periodisme en temps de precarietat”, ressalta Esteve Giralt, president de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

es convoca el premi mañé i flaquer, dotat amb 20.000 euros

I és que el Col·legi ha estat els darrers anys un dels impulsors dels guardons, nascuts a Torredembarra i amb una llarga trajectòria. L’Ajuntament de Torredembarra, Repsol i Port de Tarragona són “els companys de viatge idonis” d’un premi que cada cop “agafa més volada”, en paraules del propi Giralt. És una manera de mirar el món des de Tarragona i de saber com ens veuen des de fora.

Javier Sancho, en nom de Repsol, i Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona, avalen els guardons com “un reconeixement a la feina ben feta” i a “l’excel·lència periodística basada en el rigor”. D’altra banda, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha recordat que l’any que ve farà dos-cents anys del naixement del periodista torrenc Joan Mañé i Flaquer i que hi estan preparant tot un seguit d’activitats especials.

ES promouEN QUATRE CATEGORIES PER RESSALTAR LA QUALITAT DE L’OFICI

Des d’avui es poden presentar treballs a les diferents categories convocades: Periodisme Camp de Tarragona, dotat amb 8.000 euros; Periodisme turístic, dotat amb 6.000 euros i l’encàrrec d’un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra; Comunicació Local, dotat amb 3.000 euros; i Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotat amb 3.000 euros.

La principal novetat d’aquesta convocatòria és la incorporació d’un segon jurat que
valorarà exclusivament els treballs presentats a la categoria de fotoperiodisme. Estarà
integrat per Pilar Aymerich, Premio Nacional de Fotografía 2021, Creu de Sant Jordi
2005 i Premi Comunicació No Sexista 2013; Pep Escoda, fotògraf professional amb 20
premis de fotografia Nacional Lux; Esteve Giralt, president de la Demarcació de
Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Anna Surinyach, fotoperiodista i
editora de fotografia de la revista 5W.

EL ‘FET’ VA GUANYAR UN DELS PREMIS L’ANY PASSAT

L’any passat, el FET a TARRAGONA va ser un dels mitjans guardonats. El reportatge ‘Redescobrir els terrats’, realitzat per Ricard Lahoz i David Oliete amb la complicitat d’un grup de subscriptors, va guanyar la categoria ‘Comunicació Local’ del premi Mañé i Flaquer.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here