20.2 C
Província de Tarragona
Dijous, novembre 30, 2023

Vols venir a fer el turó de Sant Simplici amb nosaltres?

Les ruïnes de la torre de Sant Simplici coronen el turó més alt de Tarragona. Foto: Anna Saballs.

Aquest cop, al FET proposem una activitat diferent: una excursió. Sant Simplici és el nom que rep el turó que queda al nord de la Móra, el punt més alt del terme municipal de Tarragona. Des de fa uns mesos, Anna Saballs, estudiant d’Arquitectura s’ha proposat el repte de fer-lo 100 vegades aquest any 2022 amb l’objectiu de reivindicar i visibilitzar l’entorn i les restes d’una torre defensiva que coronen el turonet.

Diumenge 12 de juny a les 9h: excursió a Sant Simplici amb els amics i amigues del ‘FET’

Al FET ens hem volgut sumar al projecte i hem organitzat una excursió a Sant Simplici per aquest diumenge 12 de juny, i és una activitat oberta a tothom, tant si sou subscriptors com si no ho sou. El punt de trobada serà l’aparcament de la Móra (passeig de la Móra, 7, concretament aquí) a les 9h del matí. Una bona hora per fer una excursió d’un parell d’hores i ser a casa per l’hora del vermut! L’entorn natural i històric d’un racó privilegiat del nostre municipi amb què gaudirem d’unes bones vistes de les terres del Gaià i amb bona companyia.

Anna Saballs amb el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, en una ascenció recent a Sant Simplici. Foto: Anna Saballs.

Uns quants amics i amigues del FET acompanyarem l’Anna Saballs, que també és amant del patrimoni i de l’esport, en una de les seves rutes al Sant Simplici per conèixer l’entorn i les restes de la torre. “La intenció d’aquest repte és implicar l’Ajuntament i aconseguir un projecte de consolidació de la torre, arreglar l’entorn i impulsar propostes esportives per tal de conèixer millor Sant Simplici”, explica Saballs, tot preparant la nostra ruta. La previsió de diumenge al matí és d’un cel ennuvolat i sense pluja, la millor opció per sortir a caminar!

Una ruta per conèixer l’entorn natural i històric de Sant Simplici

La ruta que farem és assequible i de dificultat baixa: recomanem un calçat adequat, gorra, crema solar i aigua suficient. La proposta és oberta a tothom i no hi ha aforament limitat però, si tens ganes de venir, envia’ns un correu a subscripcions@fetatarragona.cat i et tindrem en compte! No obstant, us convidem igualment a gaudir de Sant Simplici i el Mèdol qualsevol dia de l’any, sols o en companyia, i a preservar-lo com es mereix. T’hi esperem!

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here