Advertisement
20.7 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 1, 2023

El 700 genera productes culturals de qualitat

Santa Tecla apareix per sorpresa a la presentació del llibre al Tinglado 1. Foto: Marc Colilla.

I de cop i volta, per darrere l’escenari apareix Santa Tecla. El públic riu amb la interpretació de Marcel Ferré, que busca el seu braç incorrupte entre les cadires. I l’acaba trobant a la tercera fila davant la sorpresa de tothom. El monòleg -crític amb la Tarragona actual i amb la “merda de llibre” que s’està presentant- acaba amb la santa fugint amb el seu braç en direcció a Reus enmig de les rialles i els aplaudiments.

es presenta el llibre il·lustrat ‘operació tecla’, de joan carles blanch

La Tecla és la protagonista -no la única- de la història que Joan Carles Blanch explica i il·lustra al llibre encarregat amb motiu del 700 aniversari de l’arribada de la relíquia. Un llibre de magnífica edició (Cossetània) ambientat en la ciutat medieval que es presentava aquest divendres al vespre al Tinglado 1.

‘Operació Tecla. Una història de poder’ és iniciativa de l’Ajuntament de Tarragona i compta amb el suport econòmic del Port, exemple de la bona sintonia actual entre les dues institucions. Pau Ricomà i Josep Maria Cruset van participar a la presentació.

‘Operació Tecla’ és una iniciativa de l’Ajuntament amb el suport econòmic del Port. Foto: Marc Colilla.

A més de l’actuació de la santa, l’altra sorpresa de l’acte és l’aparició en vídeo d’Oriol Grau i Fermí Fernàndez, asseguts en un sofà al mig del pla de la Seu i comentant amb la ironia habitual de Dames i Vells el relat creat per l’autor. Un relat i unes il·lustracions (més de 270) on realitat i ficció es barregen amb una clara voluntat didàctica d’explicar com arrela Santa Tecla a Tarragona des del segle XIV i fins avui.

el llibre se suma al documental ‘7 de festa’ també produït enguany

L’edició de llibre s’afegeix a la producció del documental ‘7 de Festa’, estrenat dimecres al Teatre Tarragona, com dos dels productes culturals creats aquest any amb motiu del 700 aniversari. Llibre il·lustrat i peça audiovisual tenen com a objectiu mantenir viva la memòria de Tarragona (la més recent i la de més llarg recorregut) i deixen un magnífic regust pel rigor i la qualitat.

Si encara no heu vist el documental sobre la recuperació de la Festa al llarg dels anys 80 i 90 (obra de Maria Roig, Joana Zapata i Sergi Martín), recupereu-lo a la web de TAC12. Us emocionarà, segur!

Estrena del documental ‘7 de Festa’ al Teatre Tarragona. Foto: Marc Colilla.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here