19.4 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

Danae Boronat encoratja les nenes i adolescents a “ser valentes”

Danae Boronat, Pregonera de Santa Tecla 2022. Foto cedida.

La periodista Danae Boronat (Tarragona, 1985) entoma el pregó de Santa Tecla com “un repte il·lusionant, un privilegi”. “Són unes festes molt especials, després de dos anys de pandèmia i amb la commemoració dels 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla. Tot això suma responsabilitat a l’hora de fer el pregó”, diu.

la periodista pronuncia aquest dimecres el pregó de santa tecla

El periodisme esportiu ha marcat la vida professional de Boronat. Va estudiar a la Universitat Rovira i Virgili i va iniciar la seva carrera en emissores com Radio Nacional i Onda Cero, des d’on va narrar l’ascens del Nàstic a Primera Divisió. Després, va començar la seva etapa televisiva a Cuatro, cobrint l’actualitat del FC Barcelona, i mai no ha tornat a abandonar el sector audiovisual.

El maig de 2019 va convertir-se en la primera dona que retransmet, com a veu principal, un partit de lliga de Primera Divisió, i l’any passat va publicar el seu primer llibre: No las llames chicas, llámalas futbolistas (Libros Cúpula). Tot plegat, converteix Boronat en una referent del periodisme esportiu i que ha vetllat per la igualtat i la reivindicació dels drets de les dones.

“estic contenta d’haver aplanat el camí, però queda molta feina a fer”

“M’enorgulleix que moltes noies, nenes i adolescents, han comprovat que es pot trencar el sostre de vidre, i així m’ho han fet saber amb molts missatges, sobretot després de publicar el llibre”, explica Boronat. La periodista admet que “el periodisme esportiu és un món encara copsat per homes”, però recalca que “hem arribat a sectors que no teníem i que ja no abandonarem”. “Estic contenta d’haver aplanat una mica el camí a altres noies, però no podem afluixar. Queda molta feina a fer”, afegeix.

Danae Boronat signa un dels seus llibres al Mercat Central de Tarragona, l’any passat.

Com no podia ser d’altra manera, el pregó d’aquest any comptarà amb espai per a la reivindicació. “Serà festiu i alegre, evidentment, però també reivindicatiu. Vull transmetre que les dones podem fer qualsevol cosa, podem arribar allà on ens proposem, i no volem esperar més”, subratlla. En aquest sentit, tindrà referències directes a aspectes com l’educació, perquè “sense una educació igualitària, res del que fem té sentit”, i Boronat vol “encoratjar” les nenes i adolescents perquè “siguin valentes”.

“serà un pregó festiu i reivindicatiu alhora”

Boronat afronta els dies previs al pregó amb “moltes ganes” i assegura que, de moment, els nervis no han aparegut. Per a ella, les festes de Santa Tecla són una cita “ineludible” malgrat que la feina l’hagi allunyat físicament de Tarragona. “No m’he perdut mai els Dames i Vells, i he intentat sempre gaudir dels pilars caminant, que m’emocionen moltíssim, i del correfoc, que em torna boja”, explica. A més, revela que va ser durant les festes quan va poder sortir per primera vegada de festa sense horaris, i recorda les nits del 22 al 23 com uns moments “molt especials”.

“el periodisme esportiu és un món encara dominat pels homes”

Pels pròxims mesos, la tarragonina estrenarà una nova feina “que m’acostarà a casa i farà que m’escolteu en català, una cosa que em fa molta il·lusió” i, de moment, descarta una nova publicació en forma de llibre. El que té clar és que seguirà portant, “amb orgull”, el nom de Tarragona arreu. “Només desitjo que cuidem la ciutat entre totes i tots, perquè no es quedi enrere i s’adapti als nous temps i es modernitzi, i també que es vetlli per la neteja i la seguretat”, acaba dient. Danae Boronat pronunciarà el pregó aquest dimecres 21 de setembre a les 18,30h des del balcó de l’Ajuntament.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here