23.7 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 16, 2024

Del ‘Far West’ de Buffalo Bill al Teatre Tarragona

Ramon Madaula i Raquel Sans són els protagonistes de ‘Buffalo Bill a Barcelona’. Foto: David Ruano

Sabeu qui va ser el primer famós de la història? És un títol que s’atribueix al mític Buffalo Bill, qui va formar part de la conquesta de l’oest americà, a partir de la qual va crear un circ, amb cowboys i indis, que va fer la volta al món. Entre moltes altres ciutats, a finals del segle XIX aquest espectacle va fer parada a la capital catalana i, de fet, aquest esdeveniment és l’eix central de l’obra que acollirà el Teatre Tarragona aquest dissabte 22 d’octubre: ‘Buffalo Bill a Barcelona’.

L’ESPECTACLE ES PODRÀ VEURE aquest DISSABTE 22 D’OCTUBRE A LES 20h

Sembla que la seva parada a Barcelona no va ser un èxit. Un fet que va provocar que la ciutat no tornés a rebre aquest circ en la seva segona gira europea, uns anys més tard. Ens ho explica l’autor i actor de l’obra, Ramon Madaula. Després d’haver llegit crítiques i escrits de l’època, Madaula creu que “tot es va produir a causa del caràcter català, que fuig de la idolatria als grans ídols nacionals, i dels aires de grandesa”.

L’OBRA GIRA AL VOLTANT DEl FRACÀS D’un CIRC A barcelona a FINALS DEL SEGLE XIX

Sobre aquesta tesi central, es plantegen dues opcions de materialització de la idea al cap de Madaula. “Podíem fer un gran musical, que ningú em produiria mai, o fer-ho en format d’entrevista teatralitzada, de la mà d’una periodista professional, que no fos una actriu”. I és aquí on entra en joc la periodista de TV3, Raquel Sans, que es convertia en la candidata ideal, gràcies a la seva experiència, en el passat, com a corresponsal a Washington.

ramon MADAULA I raquel SANS PROTAGONITZEN UNA ENTREVISTA TEATRALITZADA

Una taula amb dues cadires a sobre de l’escenari era poc teatral. Així que Mònica Bofill, des de la direcció, va optar per un muntatge que recorre a la llum i al so per viatjar amb Buffalo Bill. “No només em fa preguntes i jo responc, sinó que vivim i viatgem pels llocs”, detalla Madaula en l’entrevista amb el FET. Ell ho defineix com un format híbrid entre una obra de teatre i una entrevista a l’estil “late night show”, que compta amb escenes entremig.

‘Buffalo Bill a Barcelona’ se centra en la vida d’aquest personatge i en el seu pas per la Barcelona de finals del segle XIX. Foto: David Ruano

Pel que fa al públic, Madaula explica que, fins ara, han aconseguit que es posi ràpidament en el paper de jugar a que la Raquel Sans està entrevistant un personatge que fa cent trenta anys que és mort. “Pretenem que la gent aprengui coses divertint-se, no es tracta d’una obra divulgativa, ni de crítica social, no busquem salvar el món amb aquesta peça, és molt humorística”, afegeix.

RAMON MADAULA: “actuar a TARRAGONA ENS FA ESPECIAL IL·LUSIÓ”

L’obra va estrenar-se a mitjans de setembre i, des de la seva direcció, creuen que encara es troben en aquella fase experimental on s’accepten petits canvis en el text i en el muntatge. Tarragona els fa especial il·lusió, perquè “no és d’aquelles ciutats on sempre es fa parada”, diu Madaula.

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here