Advertisement Advertisement Advertisement
18.3 C
Província de Tarragona
Divendres, març 24, 2023

Rituals i llamps a la torre dels escipions

Fotos: Ricard Lahoz.

Com haurien reaccionat els romans davant la caiguda d’un llamp a la torre dels Escipions? Quin ritual haurien seguit si s’hagués produït al segle II una situació similar a la del passat mes d’abril al monument? Quin missatge d’enuig o crítica estarien enviant els déus als homes a través del llamp?

el professor ruiz de arbulo dirigeix una visita al monument funerari

Aquestes són algunes de les preguntes curioses que el professor Joaquin Ruiz de Arbulo ha plantejat aquest dissabte a un grup de subscriptors del FET a TARRAGONA en una visita comentada a la Torre dels Escipions. El monument va patir fa mig any danys considerables, encara ben visibles, a causa d’una descàrrega elèctrica enmig d’una tempesta.

Arbulo ha alertat de la rellevància de l’incident i ha mostrat als assistents amb detall les seves conseqüències. També ha explicat amb diferents gràfics i imatges les tres parts del monument funerari, dos relleus i diverses inscripcions, i ha relatat les moltes incògnites que envolten la seva història.

La visita comentada coincideix temporalment amb la redacció del projecte per a la reparació dels danys que va rebre per la caiguda del llamp. El monument forma part del conjunt que gestiona el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Aquesta activitat cultural per a subscriptors del FET és la primera del curs 2022-2023.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here