25.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 8, 2024

El FET, un altre cop finalista dels premis Mañé i Flaquer

 

Un grup de veïnes i veïns de Ferran, convocats pel FET a TARRAGONA. Foto: David Oliete.

La revista FET a TARRAGONA torna a ser finalista dels premis de periodisme Mañé i Flaquer. Aquesta vegada, el jurat ha escollit el reportatge ‘Un poble resistent’, de Jesús Jordi Pinatella com un dels tres candidats a guanyar el premi en la categoria de Comunicació Local. El treball, amb fotos de David Oliete, es va publicar al número 54 de la revista bimestral (juliol-agost de 2022).

un reportge de l’antic municipi de ferran, escollit pel jurat

‘Un poble resistent’ fa un retrat de la vida quotidiana al nucli de Ferran, que conserva la identitat i el caràcter genuí malgrat la pressió de l’entorn. El record de l’antic municipi, absorbit fa prop de setanta anys per Tarragona, es manté molt viu en la memòria de la seva gent. Diverses veïnes i veïns ens expliquen històries i records, i apunten els avantatges i els inconvenients de viure en un poble que pertany a una ciutat.

Foto: David Oliete.

El reportatge de Jesús Jordi Pinatella arriba a la final amb altres dos treballs: ‘Memòria assonant’, de Carles Esporrín. Documental finalista als Premis de l’audiovisual català que va ser visible a la plataforma FILMIN, i ‘Quan mossèn Àngel va guiar set joves cambrilencs al cim de l’Aneto’, de Lluís Rovira i Barenys, publicat a la Revista Cambrils el setembre de 2021. El guanyador es donarà a conèixer el proper divendres 25 en el decurs d’un acte a Torredembarra. El premi té una dotació de 3.000 euros.

el treball de jesús jordi es va publicar a la revista 54

Amb aquesta decisió del jurat, el FET a TARRAGONA continua tenint un gran protagonisme als premis de periodisme de referència de la Catalunya sud. L’any passat, la revista va guanyar el premi de la categoria de Comunicació Local amb el reportatge ‘Redescobrir els terrats’, de Ricard Lahoz i David Oliete. I el documental ‘Mediterranis’, de Jan Magarolas, Rut Queralt i Marc Colilla i publicat a la nostra web, en va ser finalista.

el ‘fet’ ja va guanyar l’any passat el premi de comunicació local

El 2020, la revista ja va ser finalista de dos categories dels premis per un monogràfic sobre el moment més dur de la pandèmia i un reportatge de Sara Sans sobre el Mercat Central de Tarragona. Aquella edició també va optar al premi el fotoperiodista en cap de la revista, David Oliete. Aquesta trajectòria demostra que “el rigor del periodisme elaborat al FET a foc lent és ben valorat pel sector i els experts”.

Un total de 150 treballs optaven aquest any als premis Mañé i Flaquer, organitzats per l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador: 27 treballs en la categoria Camp de Tarragona, 59 en la modalitat de Periodisme Turístic, 20 en la de Comunicació Local i 44 en la de Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here