19.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Dones en guerra, dones refugiades

Una dona grangera ucraïnesa, protagonista d’un dels reportatges radiofònics elaborats per Albert Mercadé durant el passat mes de maig.

Com afecta la guerra a les nenes i a les dones ucraïneses? Com pateixen les dones d’altres llocs del món els conflictes bèl·lics i els fluxes migratoris forçats? Aquestes són dues de les preguntes centrals de la taula rodona que tindrà lloc aquest dijous 24 de novembre a les 18,30h a l’Antiga Audiència, organitzada per l’àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona.

TAULA RODONA AMB MARTA TRAYNER I ALBERT MERCADÉ

Hi participaran Marta Trayner, metgessa especialitzada en emergències i cooperant als camps de refugiades, i Albert Mercadé, periodista de Catalunya Ràdio que ha cobert els primers mesos de la guerra d’Ucraïna. Una taula rodona amb dos tarragonins de perfils professionals diferenciats que moderarà el director del FET, Ricard Lahoz.

LA COOPERANT I EL PERIODISTA REFLEXIONEN DAVANT EL 25-N

L’acte es titula ‘El meu cos és un camp de batalla’ i forma part de la programació que ha preparat l’Ajuntament de Tarragona per recordar la data del 25N, dia internacional per  l’erradicació de la violència contra les dones. L’àrea de Cooperació s’ha volgut fixar en les conseqüències que tenen les guerres i les migracions en les nenes i dones que viuen en diverses zones del món.

L’ACtE TINDRÀ LLOC AQUEST DIJOUS A L’ANTIGA AUDIÈNCIA

L’objectiu de la taula rodona, segons le sorganitzadores, és “reflexionar sobre els impactes dels conflictes armats i dels desplaçaments forçats que pateixen les dones i nenes així com conèixer el seu paper en la construcció de la pau i la reconstrucció del teixit social”.

Marta Trayner, metgessa i cooperant internacional. Foto: cedida.

Marta Trayner i Güixens (El Vendrell, 1970) viu a Tarragona des de fa més de vint anys. Té una dilatada experiència com a metgessa cooperant i ha viscut en primera persona el drama dels camps de refugiats, el primer l’any 1999 a Kosovo. Hi va anar com a voluntària de Creu Roja i des de llavors ha col·laborat en tot tipus d’emergències sanitàries. També ha atès en diverses ocasions els camps de refugiats a Grècia i durant un mes va viure la crisi de desplaçats de Veneçuela a Colòmbia i Equador. Entrevista a Marta Trayner al número 26 de la revista FET a TARRAGONA.

Albert Mercadé en l’entrevista al ‘Fet a Tarragona’ del 2020. Foto: David Oliete.

Albert Mercadé i Massó (Tarragona, 1988) és en l’actualitat el director del programa ‘Els Matins de TV3’. Prèviament havia coordinat ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ amb Mònica Terribas i havia escrits guions pel ‘Crims’ de Carles Porta. És professor de Periodisme i Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i col·labora regularment com a articulista al Diari de Tarragona. Aquest 2022 ha cobert, per primera vegada, un conflicte bèl·lic i ha estat l’enviat especial de Catalunya Ràdio a Ucraïna. Entrevista a Albert Mercadé al número 43 de la revista FET a TARRAGONA.

La taula rodona d’aquest dijous és oberta al públic en general.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here