Advertisement
20.3 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 9, 2023

Una mala notícia pel periodisme del Camp de Tarragona

El número de la revista NW del passat desembre és l’últim de la seva trajectòria. Al costat, el FET a TARRAGONA que ha sortit al carrer aquesta setmana. Foto: Ricard Lahoz.

Quan des del FET a TARRAGONA vam decidir el 2013 tirar endavant l’aventura de publicar una revista en paper, un dels models a seguir va ser NW-Revista de Reus, que havia arrencat a inicis del 2012. Un grup de periodistes vinculats a la capital del Baix Camp, liderats pel Francesc Domènech, apostaven per oferir als lectors un producte singular i de qualitat, i aquesta filosofia -amb matisos- és la que vam aplicar al FET.

la revista ‘nw de reus’ deixa de publicar-se per raons econòmiques

Dissortadament, aquest mes de gener deixa de publicar-se NW. Expliquen els seus responsables que “la situació econòmica de l’empresa, especialment després del sotrac que han suposat les conseqüències de la pandèmia els anys 2020 i 2021, no ens permet continuar amb la publicació de la revista”. No cal dir que pel FET aquesta és una molt mala notícia perquè remarca les dificultats que travessa el sector.

el ‘fet’ i ‘nw’ vam obrir vies puntuals de col·laboració

Ara que la publicació reusenca diu adéu a 11 anys de trajectòria i 121 números, val la pena recordar que el mes de novembre del 2016 el FET i la NW vam obrir una via de col·laboració que després, per responsabilitat compartida dels dos mitjans, no ha tingut continuïtat. Les dues revistes, probablement, podríem haver sumat més esforços en la producció de continguts o en la recerca de fonts de finançament, però no hi hem trobat la manera de consolidar els intents realitzats.

“accedir a la bona informació no és gratis, igual que netflix”

“No descartem que en un futur pròxim es pugui reprendre la publicació”, diuen els companys de NW. Tant de bo es pugui revertir la situació, perquè Reus i el conjunt del Camp de Tarragona necessiten mitjans de comunicació forts i compromesos amb el territori.

Però per arribar a aquesta fita, els mitjans de premsa digital i en paper necessitem el suport de la societat a través de les subscripcions. Si volem que la segona gran àrea econòmica i demogràfica de Catalunya tingui veus pròpies i amb personalitat, la societat ha d’entendre que accedir a bona informació, reportatges en profunditat i temes exclusius treballats amb temps no és gratuït. Igual que no és gratis accedir a Netflix o Spotify.

Gràcies, companyes i companys de NW-Revista de Reus per la feinada en aquesta època de precarietat i manca de recursos.  I llarga vida al bon periodisme!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here