21.2 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

Nova visita de subscriptors del FET a Casa Fontanals

La plaça dels Carros ha estat el punt de trobada. Fotos: Ricard Lahoz.

Segona visita a Casa Fontanals d’un grup de subscriptors del FET a TARRAGONA. La primera va tenir lloc el mes d’abril de l’any passat i la segona l’hem organitzat aquest dissabte a partir de la proposta de Francesc Gassó, propietari de l’immoble per una herència inesperada i promotor d’una iniciativa perquè la casa sigui en el futur un centre d’interpretació de la ciutat del segle XIX.

francesc gassó planteja que sigui un espai per explicar el segle Xix i el món del vi

Un grup de 25 amics i amigues de la revista han pogut descobrir aquest edifici a tocar de la plaça dels Carros, amb una façana protegida per l’Ajuntament de Tarragona. Una casa plena de sorpreses i detalls al soterrani, amb voltes, arcades, pilars de pedra romana i un pou d’aigua dolça. L’espai més extraordinari el configuren els tres cups de cairons de ceràmica vidriada que servien per emmagatzemar el vi.

Francesc Gassó, propietari de Casa Fontanals.

Gassó ha explicat als subscriptors del FET les vicissituds de la família Fontanals i Vidal al llarg dels últims dos segles i les seves intencions de futur després de cinc anys remenant papers i consultant arxius i hemeroteques. S’ha elaborat un avantprojecte perquè la casa sigui un centre d’interpretació de la Tarragona del segle XIX i s’ha presentat a l’Ajuntament.

A partir d’aquí, Gassó planteja al consistori que faci seva la proposta i que promogui la redacció d’un projecte executiu. El propietari també ha entrat en contacte amb la DO Tarragona perquè l’espai és ideal per explicar el món del vi i realitzar-hi activitats vinculades a aquest sector.

Gassó és autor del llibre Els Fontanals i Vidal. Una família influent al barri del Port de Tarragona (1825-1960), editat pel Servei de Publicacions del Port.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here