19.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Visita a l’antic dipòsit d’aigua Pedrol

Centre de control d’Ematsa. Foto: cedida.

En el marc del desè aniversari del FET a TARRAGONA, seguim organitzant activitats culturals exclusives per als subscriptors de la revista. Aquesta vegada us proposem una visita a l’antic dipòsit Pedrol, que s’ha remodelat per ubicar-hi el centre de telecontrol de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, Ematsa.

La visita guiada tindrà lloc dissabte 25 de febrer a les 11 del matí i estarà conduïda per Jordi Vallvé, responsable d’innovació de l’empresa. El punt de trobada serà l’accés destinat als clients de la seu d’Ematsa, a la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau.

l’activitat es programa per dissabte 25 de febrer al matí

L’activitat ens permetrà conèixer per dins l’antic dipòsit, que avui compta amb la tecnologia necessària per a la gestió d’incidències i situacions d’emergència en temps real.

També disposa d’un espai de divulgació sobre la història de l’abastiment d’aigua a Tarragona. A través d’aquest espai es recorren les fites més importants per abastir la població, des de fa 2.000 anys quan els romans van construir grans aqüeductes, passant pels anys 80 amb la salinització dels aqüífers costaners i arribant fins a l’actualitat.

ematsa disposa d’un centre de contol i un espai museïtzat

La visita es complementa amb dos nous punts vinculats al patrimoni de l’aigua, que ha impulsat Ematsa per posar en valor la història local. Per una banda, la recuperació d’una font històrica i, de l’altra, un espai expositiu dedicat al Frotinus i la Freixa, dos personatges ficticis creats per explicar a través del teatre dues èpoques emblemàtiques en l’arribada de l’aigua, la romana i la medieval.

Les persones interessades heu d’enviar un correu electrònic a l’adreça

subscripcions@fetatarragona.cat

Cada subscriptor/a pot venir acompanyat d’una altra persona. Les places són limitades.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here