

L’any del 10è aniversari del FET a TARRAGONA és l’any del 40è aniversari d’Ematsa. Una feliç coincidència que ha culminat aquest dissabte amb la visita d’una vintena de subscriptors de la revista a les instal·lacions de l’empresa municipal mixta d’aigües de Tarragona a la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau.
un grup de subscriptors visiten les instal·lacions d’ematsa
L’activitat, guiada per Jordi Vallvé, responsable de l’àrea d’Innovació d’Ematsa, ha permès conèixer a fons la feina de la companyia creada el 1983 per portar a les aixetes una “aigua de qualitat impecable a nivell sanitari”. Amb laboratori propi, Ematsa fa cada dia uns 60 controls de mitjana de l’aigua que bevem que arriba de l’Ebre (un 85% del total) i de pous i mines (15% restant).


Els assistents han accedit a l’antic dipòsit Pedrol, avui reconvertit en un espai didàctic i un centre de control. Fent el tomb per l’interior del dipòsit, es pot seguir la història de l’aigua a Tarragona, des dels romans fins avui, amb diversos panells i set audiovisuals, i veure “el cervell” de la companyia, on sempre hi ha un operari controlant tota la xarxa davant qualsevol possible incidència.


La visita ha tingut un component clarament pedagògic i ha deixat alguna dada curiosa i interessant. Vallvé ha apuntat, per exemple, que els tres dipòsits d’Ematsa a SPSP plens d’aigua permetrien a Tarragona tenir una autonomia de 36 hores en el cas hipotètic que es tallés el subministrament del Consorci d’Aigües de Tarragona.


Vallvé també ha dit que el consum d’aigua a la ciutat ha recuperat els índexs previs a la pandèmia i que és “un consum molt raonable”. La visita ha finalitzat davant d’una de les quatre fonts escultòriques de la ciutat, la de ‘Tarragona turística’, que es van instal·lar a la Rambla Nova als anys setanta i que són obra de l’exdelineant municipal Pere de Alejandro. La font ha estat restaurada per Ematsa.









