12.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

L’aigua, protagonista d’una nova activitat del Fet’

Jordi Vallvé ha conduït l’activitat amb els subscriptors del FET a TARRAGONA. Totes les fotos són de Ricard Lahoz.

L’any del 10è aniversari del FET a TARRAGONA és l’any del 40è aniversari d’Ematsa. Una feliç coincidència que ha culminat aquest dissabte amb la visita d’una vintena de subscriptors de la revista a les instal·lacions de l’empresa municipal mixta d’aigües de Tarragona a la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau.

un grup de subscriptors visiten les instal·lacions d’ematsa

L’activitat, guiada per Jordi Vallvé, responsable de l’àrea d’Innovació d’Ematsa, ha permès conèixer a fons la feina de la companyia creada el 1983 per portar a les aixetes una “aigua de qualitat impecable a nivell sanitari”. Amb laboratori propi, Ematsa fa cada dia uns 60 controls de mitjana de l’aigua que bevem que arriba de l’Ebre (un 85% del total) i de pous i mines (15% restant).

Antic dipòsit Pedrol, avui espai museístic i centre de control.

Els assistents han accedit a l’antic dipòsit Pedrol, avui reconvertit en un espai didàctic i un centre de control. Fent el tomb per l’interior del dipòsit, es pot seguir la història de l’aigua a Tarragona, des dels romans fins avui, amb diversos panells i set audiovisuals, i veure “el cervell” de la companyia, on sempre hi ha un operari controlant tota la xarxa davant qualsevol possible incidència.

‘El camí de l’aigua’ a l’interior del dipòsit Pedrol.

La visita ha tingut un component clarament pedagògic i ha deixat alguna dada curiosa i interessant. Vallvé ha apuntat, per exemple, que els tres dipòsits d’Ematsa a SPSP plens d’aigua permetrien a Tarragona tenir una autonomia de 36 hores en el cas hipotètic que es tallés el subministrament del Consorci d’Aigües de Tarragona.

Centre de control permanent.

Vallvé també ha dit que el consum d’aigua a la ciutat ha recuperat els índexs previs a la pandèmia i que és “un consum molt raonable”. La visita ha finalitzat davant d’una de les quatre fonts escultòriques de la ciutat, la de ‘Tarragona turística’, que es van instal·lar a la Rambla Nova als anys setanta i que són obra de l’exdelineant municipal Pere de Alejandro. La font ha estat restaurada per Ematsa.

Foto de grup davant la font escultòrica ‘Tarragona turística’
La fonts és una de les 4 que als anys 70 es van instal·lar a la Rambla Nova.
Els lectors del FET han seguit amb interès les explicacions de Vallvé.
Un dels grans dipòsits d’Ematsa.
Formes arquitectòniques originals a la seu d’Ematsa.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here