Advertisement Advertisement
24.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, setembre 24, 2023

Vine a redescobrir la Necròpolis

La Necròpolis i l’edifici del museu, tancat des de fa 30 anys. Foto: David Oliete Casanova.

Aquest dissabte 18 de març vine a redescobrir la Necròpolis Paleocristiana. El FET a TARRAGONA hi organitza a les 12h l’acte de presentació de la revista 58, obert a tothom i amb accés lliure. És una manera simbòlica i lúdica de celebrar els cent anys de la descoberta d’aquest jaciment arqueològic espectacular.

el ‘fet’ presenta als jardins del recinte la revista 58

L’acte del FET, que comptarà entre d’altres amb la presència de Mònica Borrell -directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona- i de Magí Seritjol -director de Tarraco Viva- és un pretext magnífic per redescobrir la Necròpolis, un monument Patrimoni Mundial força oblidat pels turistes i els propis tarragonins. Ara, però, s’espera amb ganes el projecte de readequació i rellançament de l’espai, gràcies a 7 milions d’euros aportats per fons europeus.

la cita, oberta a tothom, és aquest dissabte a les 12h

Els jardins davant del museu -inaugurat fa gairebé un segle, però tancat des de 1992 per falta d’inversions- serà l’escenari de la presentació de la revista, que publica dos grans reportatges sobre la Necròpolis a càrrec dels periodistes Esteve Giralt i Toni Cabanillas. El primer observa el present i albira el futur, i el segon posa en valor la tasca realitzada fa cent anys i liderada pel mossèn i arqueòleg Joan Serra i Vilaró.

Després de l’acte, que comptarà amb altres convidats que també són protagonistes de la revista, la trobada organitzada pel FET acabarà amb una passejada pel recinte que avui continua sent el complex funerari tardoromà més important de la Mediterrània occidental, amb més 2.000 tombes.

Acte obert a tothom: us hi esperem!

Dissabte 18 de març a les 12h als jardins de la Necròpolis 

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here