19 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Una visita pel patrimoni amb Joaquin Ruiz de Arbulo

Una part dels subscriptors que van participar en la primera visita guiada del FET amb Joaquin Ruiz de Arbulo: 25 de gener de 2014. Foto: Ricard Lahoz.

Els mesos de gener i febrer de 2014, fa més de nou anys, el FET organitzava les primeres visites guiades per als subscriptors de la revista. Les fotos que acompanyen aquest article il·lustren les dues sortides amb un total de 60 inscrits i el guia: Joaquin Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de la URV i investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

l’activitat tindrà lloc aquest dissabte 15 d’abril

El FET havia nascut uns mesos enrere i la portada i el dossier del número 3 de la revista estava dedicat a la figura de l’emperador August. Amb aquest pretext, vam convocar les dues visites al Circ Romà amb el punt de trobada a la plaça de la Font. Els assistents van quedar molt agraïts i satisfets pel to amè i les explicacions de Ruiz de Arbulo.

La segona visita va tenir lloc l’11 de febrer de 2014, també amb sortida a la plaça de la Font. Foto: Ricard Lahoz.

Des de llavors, no hem parat. L’arqueòleg nascut a Tudela (Navarra) i afincat a Tarragona des de fa dècades ha estat el nostre principal guia, la persona més implicada en la difusió del patrimoni de la ciutat que sempre ha col·laborat amb el FET i ha transmès el seu coneixement a desenes de subscriptors de la revista.

és un dels actes commemoratius del desè aniversari del ‘fet’

Amb Ruiz de Arbulo hem visitat el Circ-Pretori, l’Amfiteatre, les Muralles, el Fòrum de la Colònia, la pedrera del Mèdol, el pont del Diable, el mausuleu de Centcelles i la vil·la romana dels Munts. El catedràtic de la URV ha sumat un grup ampli de fans que li reconeixen la seva passió i estima per Tarragona i els seus monuments.

Així que aquest any, que celebrem el desè aniversari del FET, volem recuperar aquelles primeres visites amb Joaquin Ruiz de Arbulo. I us proposem una passejada pel Circ romà aquest dissabte 15 d’abril.

la visita començarà a la volta del pallol

El punt de trobada, en aquest cas, serà la plaça del Pallol a les 10,45h. perquè la visita arrencarà amb la nova experiència que suposa l’audiovisual de la Volta del Pallol. Les places són limitades. Cada subscriptor/a pot venir amb un acompanyant. Inscripcions a:

subscripcions@fetatarragona.cat 

L’audiovisual de la Volta del Pallol. Foto: Ajuntament de Tarragona.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here