28 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 24, 2024

Una visita “sensacional” a Santa Tecla la Vella

Una visita “sensacional”; “molt instructiva”; “fantàstica”; “realment interessant”; “atractiva i sorprenent alhora”. Aquests són alguns comentaris expressats pels més de 40 subscriptors del FET a TARRAGONA que aquest dissabte han participat en una visita a Santa Tecla la Vella guiada per Andreu Muñoz.

més de 40 subscriptors del ‘fet’ a l’activitat guiada per andreu muñoz

El director del Museu Bíblic i del Museu Diocesà ha fet un repàs detallat des de fa 2.000 anys a la història de l’espai dels actuals jardins -cementiri ja a l’època visigoda i fins a inicis del segle XIX- i a la capella construïda al segle XIII i ampliada al s. XIV en forma de L. 

El conjunt, reobert fa dos mesos- portava tancat des de fa dècades. Andreu Muñoz ha remarcat la importància d’obrir-lo a la ciutadania i de donar a conèixer el seu valor. Els darrers anys havia fet funcions de magatzem i lapidari, i se’n van trobar 1.700 peces. Algunes desenes s’han traslladat al Museu Bíblic i la resta són al camp del Roqueral.

L’interior de la capella sorprèn qui la visita per primera vegada. Sòbria i austera, al seu interior està enterrat l’arquebisbe Bernat d’Olivella i conversa peces de gran interès.

La visita ha finalitzat amb un recorregut pel refugi de la guerra civil ubicat sota el Museu Bíblic, que fa poques setmanes ha estrenat il·luminació, senyalítica i una sortida directa al carrer de les Coques.

Aquí teniu més imatges de l’activitat cultural organitzada pel FET:

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here