18.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 15, 2024

El FET i el FITT: una dècada guanyant en autoestima

El públic del FITT aplaudeix un dels espectacles d’edicions anteriors al Teatre Metropol. Foto: Albert Rué.

El FET a TARRAGONA fa 10 anys aquest 2023 i el FITT (Festival Internacional de Teatre de Tarragona) arriba enguany a la 10a edició. Vides paral·leles. Periodisme i cultura que consoliden projectes malgrat les complexitats de l’última dècada i uns recursos econòmics i personals molt limitats.

El FET en format revista naixia el setembre del 2013. El FITT s’estrenava dos anys abans, el juny del 2011, i arrencava amb un caràcter bianual. Uns i altres ens hem fet grans i “hem guanyat en experiència, idees, equip i ganes”, en paraules dels promotors del festival.

la revista i el festival han sabut generar una comunitat de seguidors fidels

També ha crescut el públic del FITT i el públic del FET. Uns i altres treballem per oferir a la ciutadania un producte de qualitat, original, diferent. I a més, hem aconseguit una fita molt valuosa: la de generar un sentiment de comunitat.

Els seguidors del festival i els lectors de la revista i el digital se senten identificats amb una manera de fer i una manera de veure la ciutat i el món. Cadascú en el seu àmbit, el FITT i el FET hem contribuït a guanyar en autoestima en una Tarragona tan aficionada al derrotisme o la indiferència.

el fet i el fitt han consolidat els respectius projectes, malgrat les dificultats

Una de les Distincions FET de l’any 2019 va ser lliurada als organitzadors del Festival Internacional de Teatre, precisament, “per portar a la ciutat espectacles singulars i innovadors d’arreu a escenaris no sempre convencionals, crear un ambient únic de festival i situar Tarragona en el mapa de la cultura contemporània de Catalunya”.

Imatge del jardí de Casa Canals en la presentació de la revista 55. Foto: David Oliete Casanova.

I ara, uns i altres, preparem la 10a edició del festival (del 30 d’agost al 3 de setembre) i la revista commemorativa dels 10 anys (es presenta dimecres 13 de setembre).

Pel que fa al FITT, amb Joan Negrié al capdavant, han preparat una edició molt completa i ambiciosa que podeu consultar en aquest enllaç.

I pel que fa al FET, seguim preparant els continguts de la revista 61 i els detalls de l’acte que tindrà lloc al Tinglado 1 amb els subscriptors com a principals protagonistes.

FITT i FET: una dècada després, ens en podem sentir prou satisfets.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here