26.2 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

FET 10 ANYS: El reportatge que ha fet més respecte a David Oliete

Escollir el reportatge que més m’ha agradat de publicar en deu anys de FET mereix si més no, una bona dosi de memòria. Tot i que m’és molt dificil escollir-ne un, crec que un dels que recordo amb més carinyo va ser la meva primera visita a la presó, a la presó “antiga” de Tarragona. El reportatge “Vides preses” el va escriure el periodista Enric Garcia Jardí i el vam publicar l’estiu de 2014 en el sisè número de la revista.

Tot i que ja havia fotografiat altres edificis emblemàtics com la Chartreuse, la Tabacalera o el Banc d’Espanya, entrar en un recinte com la presó, enmig de la seva quotidianitat, feia respecte. La privilegiada i fotogènica estructura panòptica de la presó, les experiències en primera persona dels reclusos, el seu imponent pati i els missatges personals escrits a mà en sostres i parets de les cel·les, van fer d’aquell reportatge una gran experiència.

‘vides preses’, una primera visita a l’antiga presó de tarragona

Tant és així que amb el FET no només vam visitar-la de nou recentment per explicar i fotografiar els seus darrers dies com a centre obert, sinó que també vam fer un intens reportatge a l’interior de la nova presó de Mas d’Enric.

I ja posats en el racó de la memòria, una de les portades més especials que he fet en aquests 10 anys va ser la del número 4, publicada el març de 2014, amb el futbolista del Nàstic Xisco Campos com a protagonista. Conjuntament amb el periodista Quim Pons vam vestir el jugador com un jugador de futbol d’època per aconseguir fer la portada del número “Segle grana” i commemorar així el centenari de la secció de futbol del club.

Aquí us deixo més imatges del reportatge ‘Vides preses’ i la portada de la revista 4:

 

I la portada de la revista número 4 (març de 2014):

David Oliete
David Oliete
Fotoperiodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here