16.2 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 17, 2024

Les dues Distincions FET 2023

Lliurament de les Distincions FET 2022. Foto: David Oliete.

Per sisè any consecutiu, la revista FET a TARRAGONA fa un reconeixement a persones i col·lectius de la ciutat que destaquen per la qualitat de la seva feina i la projecció de ciutat. Les Distincions FET en els àmbits cultural i social es lliuren cada any, a inicis de setembre, en el marc de l’acte de presentació d’un número de la revista.

ELS DIPLOMES d’enguany RECONEIXEN LA TASCA DE Dues persones molt vinculades a tarragona

El 2018, les dues primeres distincions van recaure en el Concurs de Castells (la van recollir els seus directors, Xavier Gonzàlez i Ester Roca) i el Servei d’Arxiu i Documentació Municipal (la va recollir el seu màxim responsable, Jordi Piqué).

El 2019, es va lliurar el diploma en l’àmbit cultural al Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) i el diploma en l’àmbit social al Nàstic Genuine.

El 2020, en el context més dur de la pandèmia, el FET va decidir lliurar els dos diplomes a les infermeres de l’hospital Joan XXIII i les infermeres de l’hospital de Santa Tecla.

en anys anteriors s’han distingit a les infermeres, al nàstic genuine i al fitt, entre d’altres

El 2021, encara amb certes restriccions, les distincions van recaure en Creu Roja Tarragona, per la seva tasca en l’atenció als més vulnerables amb la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19, i en Òmnium Cultural del Tarragonès, per la seva trajectòria de 50 anys de lluita i compromís amb la llengua, la cultura i la cohesió social.

Infermeres de l’hospital Joan XXIII i de l’hospital de Santa Tecla van rebre les Distincions FET 2020 per la seva tasca en els pitjors moments de la pandèmia. Foto: David Oliete.

I el 2022 les dues Distincions FET van recaure en dos equipaments culturals amb una forta vocació de servei a la societat: la Biblioteca Pública de Tarragona, per fomentar la lectura i per la seva trajectòria cobrint moltes necessitats i mancances culturals de la ciutat, i la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer, per la seva tasca com a equipament cultural de proximitat als barris de Ponent i per fomentar els valors de la inclusió, la diversitat, la cohesió social i el sentiment de comunitat.

els reconeixements tindran lloc a la festa del 10 anys del ‘fet’

Aquest 2023, coincidint amb el desè aniversari del FET, les dues Distincions recauen en dos ‘tarragonins d’adopció’, dos professionals que en els àmbits respectius han contribuït de manera decisiva a difondre i posar en valor el patrimoni i la cultura popular i tradicional de la ciutat.

Es tracta del catedràtic d’Arqueologia de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo Bayona, per la seva esplèndida trajectòria en la recerca i difusió del patrimoni de Tàrraco i per la seva implicació amb els subscriptors del FET en donar a conèixer i posar en valor els monuments Patrimoni Mundial.

L’altra Distinció 2023 és per a Josep Bertran Gimferrer, director de Comunicació i Relacions Institucionals de Repsol, per la seva tasca perseverant a l’hora de donar suport a projectes culturals i socials de Tarragona, especialment els promoguts per entitats vinculades a les festes de Santa Tecla.

Les Distincions FET 2023 es lliuraran el proper dimecres 13 de setembre a partir de les 19h al Tinglado 1 del Port de Tarragona, en el marc de la Festa dels 10 anys del FET i l’acte de presentació del número 61 de la revista. L’acte és obert a tothom.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here