8.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Els teclers de la primera portada, deu anys després

Els protagonistes de la primera portada del FET, el 2013. D’esquerra a dreta, Xavi Torné, Laia Nolla, Tòfol Conesa, Joan Castro i Sergi Guasch. Foto: David Oliete.

‘Tanta Tecla’: aquest és el titular de la primera portada del FET, publicada el setembre de 2013. I el titular no era cap error, com alguns van creure. Amb el ‘Tanta Tecla’ volíem reflectir l’esplendor i el gran moment de la Festa Major de Tarragona i la pluralitat de les persones que la fan possible.

Els cinc protagonistes de la primera portada tornen al FET deu anys després. I publiquem les dues imatges, la del 2013 i la del 2023, al número 61 de la revista que surt al carrer aquest setembre. Recuperem el bandoler, la teclera, el dansaire, el trompeter i el campaner per saber com els ha canviat la vida i com veuen l’evolució de Santa Tecla.

tornem a reunir els cinc teclers al cap d’una dècada

Igual que fa una dècada, el fotògraf del FET David Oliete s’ha encarregat de gestionar -des de fa mesos- la trobada per fer possible la fotografia de grup amb Xavi Torné, Laia Nolla, Tòfol Conesa, Joan Castro i Sergi Guasch. I no ha estat fàcil. Bàsicament, per dues raons:

Un dels protagonistes, Sergi Guasch, viu fora del país -al Canadà- i vam haver de quadrar les agendes amb molta antelació. Tanta, que la imatge que veureu a la revista es va realitzar el passat mes de maig.

L’escenari no va poder ser el mateix. El vam canviar perquè el capítol de la Catedral va establir molts requisits per accedir al campanar (res a veure amb les facilitats de fa una dècada) i vam optar com a alternativa per la magnífica terrassa del Pretori.

comparem les imatges de 2013 i 2023 i parlem de l’evolució de la festa

Amb aquest reportatge -que signa Jan Magarolas– volem fer un exercici col·lectiu de memòria per recordar on érem i què fèiem fa 10 anys, com hem canviat físicament i, sobretot, com analitzem les transformacions dels darrers temps de la Festa Major de Tarragona.

El punt més divertit del reportatge és comparar les dues fotos de grup. I això ho podreu fer al número 61 de la revista que dimecres 13 de setembre arribarà a les llibreries i que presentarem en públic el mateix dia a les 19h al Tinglado 1 del Port en la festa dels 10 anys del FET.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here