15.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Els subscriptors, protagonistes del FET 61

Portada del número 61 del FET a TARRAGONA, que celebra el desè aniversari de la revista. Foto: David Oliete Casanova

Us presentem la revista 61 del FET a TARRAGONA. Un número especial en continguts i de 76 pàgines per celebrar 10 anys de trajectòria, en què els subscriptors i les subscriptores en sou els principals protagonistes. A la portada i en pàgines interiors.

La revista surt al carrer aquest dimecres 13 de setembre i es presenta en públic a les 19h al Tinglado 1 del Port en el marc de la festa del desè aniversari, amb música en directe del grup La Virolla i el lliurament de les Distincions FET 2023.

la revista especial dels 10 anys reconeix la contribució dels lectors més fidels

Aquesta revista és un número extraordinari que presenta molts continguts vinculats a la pròpia història del FET i als aniversari rodons que, com el nostre, celebren cinc entitats i grups de les festes de Santa Tecla.

Aquests són principals reportatges que trobareu al FET 61:

El pal de paller del FET són els seus subscriptors i subscriptores que configuren un col·lectiu divers i transversal que s’identifica amb una marca i una manera de veure i entendre Tarragona. A través d’una trobada i una enquesta sabem que valoreu amb nota els continguts de la revista i les activitats culturals.

Deu anys, deu perfils. Un grup de 6 dones i 4 homes subscriptores i subscriptors ens ofereixen la seva visió de la ciutat i el per què de la seva vinculació al FET, alguns des del primer dia. Laia Poblado, Jan Magarolas, Clara Marquiegui i Toni Cabanillas se n’han encarregat de les entrevistes.

El valor de la comunitat. “El FET i els seus lectors han contribuït també a l’amor propi, un dels valors més escassos en aquest ecosistema tarragoní tan aficionat al derrotisme i al tot està cagat i pixat”, afirma el periodista Esteve Giralt en un article d’anàlisi que va il·lustrat amb les primeres 60 portades de la revista.

Un cas únic. “No hi ha hagut mai a la història de Tarragona una publicació similar al FET que hagi sortit al carrer de manera continuada durant almenys una dècada”. L’afirmació és de la directora de la Biblioteca Hemeroteca Municipal, Elena Virgili, després de consultar tots els seus fons.

La recepta del FET. El reportatge d’Albert Ollés explica amb detall com elaborem a foc lent cada número de la revista i qui hi participa -periodistes, fotògrafs, correctora, dissenyador i impremta- en un procés que culmina quan la publicació arriba a les llibreries i a les llars dels subscriptors.

compartim aniversari rodó amb entitats tecleres

Però els 10 anys del FET els celebrem i els compartim amb més gent:

Creixent amb la Festa. Dues fotos de David Oliete separades per una dècada amb els mateixos 5 protagonistes: els que van donar vida a la primera portada del FET, el setembre de 2013. Com han canviat? Com ha evolucionat Santa Tecla? Com veuen el seu futur?

Aniversaris que expliquen la Festa. Ball de Diables, Lleó, Víbria, Banda Unió Musical i la Virolla celebren aquest 2023 aniversaris rodons. Biel Roquet reuneix 5 representats d’aquestes entitats i aborden, entre d’altres temes, la massificació de Santa Tecla.

Entrevista a Josep Bertran. Durant 25 anys ha estat el responsable de la implicació de Repsol en el suport a nombroses iniciatives de cultura popular i tradicional. Ara que es jubila, celebrem amb ell la vitalitat de la Festa Major i repassem la seva trajectòria professional.

FET en temps convulsos. L’anàlisi d’una dècada que ha canviat les nostres vides. Article de fons de Jordi Jaria i Manzano, professor de Dret Constitucional i ambiental de la URV.

Aquests i altres continguts formen part del número extraordinari dels 10 anys. A partir d’aquest dijous 14 la revista la trobareu a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i Llibreria El Soterrani. 

Punt de llibre commemoratiu dels 10 anys del FET a TARRAGONA. Autor: Francesc Farré.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here