Text: Gio Gonzales
El primer Amparito a la festa dels 10 anys del FET. Amb el so de les gralles i els timbals de La Virolla ressonant per tot el Tinglado 1 del Port en un acte que aplegava aquest dimecres al vespre més de 200 persones. Els grallers van obrir i tancar la festa per celebrar la dècada de la revista i del propi grup de música d’arrel. Subscriptors, periodistes, teclers, representants de les institucions i públic en general no es van voler perdre aquest acte tan especial que va servir també per presentar el número 61 de la revista.
Les paraules de benvinguda del director del FET, Ricard Lahoz, van servir per fer balanç del projecte i mostrar el camí que s’ha fet al llarg d’aquests anys. “Hem ofert a Tarragona una revista única i singular”, assenyalava. Un camí que no ha sigut fàcil a causa de la pandèmia i de les diferents crisis d’aquesta última dècada que han afectat el sector del periodisme. “Ha estat complicat, però n’estem orgullosos”, apuntava Lahoz. I afegia que “la comunitat d’amics i amigues ha estat clau per arribar fins aquí”. Per això, un grup de subscriptors i suscriptores va pujar a l’escenari com a agraïment al seu suport.
“El FET aporta a Tarragona dues coses: autoestima i reflexió“. És la definició del professor universitari Jordi Jaria, un dels col·laboradors habituals de la revista. Juntament amb Pineda Vaquer, Elena Virgili i Jordi Piqué, van ser els següents protagonistes de l’acte per reconèixer la seva col·laboració al FET. “Costa molt trobar una revista d’aquestes característiques, és un fet excepcional“, afegia Virgili en referència a la dècada complerta i la producció periodística.
Els periodistes fundadors i col·laboradors també van prendre protagonisme en l’acte. La celebració va ser un retrobament entre els companys d’ofici. Josep Ardila, un dels cofundadors fa una dècada, explicava que “crear la revista ha sigut de les coses més boniques” de la seva carrera i subratllava la importància del periodisme reflexiu: “Tarragona s’ho mereix i el periodisme també”.
Reflexions compartides per Esteve Giralt, un dels periodistes habituals del FET. El també president del Col·legi de Periodistes de la demarcació de Tarragona assegurava que “el FET és un regal que ens permet aturar-nos una mica més i reflexionar en temps d’urgència”. Remarcava la capacitat que ha tingut la revista de crear comunitat i identitat compartida: “Tant si escrivim com no, hi formem part”.
I aquí en teniu moltes més imatges de David Oliete d’una festa que no oblidarem: